AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polar bag nasil olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Polar bağ nasıl oluşur?​

Polar bağ, farklı tür atomların bir araya gelerek vektörel olarak net kuvvetin sıfırdan farklı olduğu bağ türüdür. Karbondioksit, su, metan vb farklı atomlar içeren kovalent bağlı bileşikler örnek verilebilir. Bağların gücü karşılaştırılırsa ya polar bağın gücü apolar bağın gücüne eşit ya da polar bağ daha güçlüdür.

Polar ve apolar bağ nedir?​

İki hidrojen atomu elektronları ortaklaşa kullanarak bağ oluştururlar. Aynı cins atomlar arasındaki bağ apolar kovalent bağdır. Farklı ametaller arasında oluşan bağa polar kovalent (kutuplu) bağ denir. Elektronlar iki atom arasında eşit olarak paylaşılmadığından kutuplaşma oluşur ve buna polar kovalent bağ denir.

Polar uç nedir?​

Polar uç nedir?
Polar kelimesinin İngilizce karşılığı ise kutup olarak bilinmektedir. Kutuplardan kast edilmekte olan negatif ve pozitif uçlar olarak da ifade edilebilmekte olan kelimelerdir.

Bağ polarlığı neye bağlıdır?​

Bağ polarlığı neye bağlıdır?
10. sınıf konusu değil mi bu?:) Bağın polarlığı demek kovalent bağı oluşturan atomların elektronegativite farkı olup olmamasıdır, eğer 2 farklı atom arasında kovalent bağ kurulursa bu bağ polardır.(çünkü farklı atomların elektronegativiteleri farklıdır) elektronegativite farkı ne kadar büyük ise bağ da o kadar polardır …

Apolar kovalent bağ nedir nasıl oluşur?​

Apolar bağ veya Apolar kovalent bağ, aynı cins iki ametal atom arasında meydana gelen bir kovalent bağ türüdür. Bu şekilde meydana gelen moleküllere element molekülü adı verilir. Bu moleküllerde ortaklaşa kullanılan elektronlar her iki atom çekirdeği tarafından eşit oranda çekilir. Çünkü çekirdek yükleri aynıdır.

Bağ polarlığı nasıl artar?​

Kısmen çift kutup oluşturan bağlara polar kovalent bağ ismi verilir. Polar bağlarda net olan kuvvet sıfırdan genelde farklıdır. Bağı meydana getiren iki element atomunun arasında bulunan elektronegatiflik değerinde görülen fark artması durumunda bağın polarlığı da aynı ölçüde artar.

Molekül içi bağlar ne demek?​

Molekül içi bağlar ne demek?
Metaller Elektron vererek + , Ametaller de elektron alarak – yükle yüklenirler. Bu şekilde + ve – yükler arasında oluşan elektro statik çekime iyonik bağ yani molekül içi bağ denir.

Apolar kovalent bağ hangi atomlar arasında oluşur?​

Apolar kovalent bağ hangi atomlar arasında oluşur?
Apolar bağ veya Apolar kovalent bağ, aynı cins iki ametal atom arasında meydana gelen bir kovalent bağ türüdür. Bu şekilde meydana gelen moleküllere element molekülü adı verilir. Bu moleküllerde ortaklaşa kullanılan elektronlar her iki atom çekirdeği tarafından eşit oranda çekilir.

Apolar kovalent bağ nedir ve örnekleri?​

Aynı cins iki ametal atom arasında meydana gelen kovalent bağ türü apolar kovalent bağlı olarak bilinir. Böyle bir durum ile ortaya çıkan moleküller ise element molekülü şeklinde isimlendirilir. Bu moleküller içerisinde elektronlar ortaklaşa bir şekilde kullanılır.

Apolar elementler nelerdir?​

 
Apolar elementler, aynı cins iki ametal atom arasında oluşan apolar kovalent bağlarla bir araya gelerek element molekülleri oluşturan elementlerdir. Bu elementler genellikle elektronları eşit oranda paylaşarak molekülleri stabilize ederler. Bazı örnekler şunlardır:

1. Hidrojen Gazı (H2): İki hidrojen atomu arasında oluşan apolar kovalent bağlarla bir araya gelerek hidrojen gazı molekülü oluşur.
2. Oksijen Gazı (O2): İki oksijen atomu arasındaki apolar kovalent bağlarla bir araya gelerek oksijen gazı molekülü oluşur.
3. Azot Gazı (N2): İki azot atomu arasındaki apolar kovalent bağlarla bir araya gelerek azot gazı molekülü oluşur.
4. Helyum Gazı (He): Tek bir atomdan oluştuğu için apolar kovalent bağ içermez ancak apolar elementler arasında yer alır.

Bu elementler, apolar kovalent bağlar ile bir araya gelerek stabil moleküller oluştururlar ve genellikle doğada serbest halde bulunurlar.
 
Geri
Üst