Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 adet yaş maya
2 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne sürülecek)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
125 gram margarin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
5 6 su bardağı un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki yaş mayanın üstüne şekeri koyun ve karıştırın. Maya çabucak eriyecek.
Daha sonra margarin, tuz, yumurta beyazı, ılık süt ve ılık suyu ekleyip çırpıcıyla yeterlice karıştırın. Birazda elinizle karıştırıp margarini elinizle ezin.
Unu azar azar ekleyin elinize hafif de olsa yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Bir kaseye sıvıyağ koyun. Elinizi yağlayıp hamurunuzu toparlayın.
15 eşit modüle bölüp beze yapın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üstünü kapatın(ben buzdolabı poşeti kesip onunla kapatıyorum).
45 50 dk mayalansın.
Elinizi yapmayarak poğaçanızı istediğiniz biçimde iç koyup yine tepsiye dizin ve tekrar üstünü kapatın.
15- 20 dk tepsi mayası verdikten sonra yumurta sürüp hal verip 200 derece fırında 20 ile 25 dk ortası pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üstüne bez kapatın. 5 ile 10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yaş maya
2 adet yumurta beyazı (sarısı üstüne sürülecek)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
125 gram margarin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
5 6 su bardağı un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki yaş mayanın üstüne şekeri koyun ve karıştırın. Maya çabucak eriyecek.
Daha sonra margarin, tuz, yumurta beyazı, ılık süt ve ılık suyu ekleyip çırpıcıyla yeterlice karıştırın. Birazda elinizle karıştırıp margarini elinizle ezin.
Unu azar azar ekleyin elinize hafif de olsa yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Bir kaseye sıvıyağ koyun. Elinizi yağlayıp hamurunuzu toparlayın.
15 eşit modüle bölüp beze yapın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üstünü kapatın(ben buzdolabı poşeti kesip onunla kapatıyorum).
45 50 dk mayalansın.
Elinizi yapmayarak poğaçanızı istediğiniz biçimde iç koyup yine tepsiye dizin ve tekrar üstünü kapatın.
15- 20 dk tepsi mayası verdikten sonra yumurta sürüp hal verip 200 derece fırında 20 ile 25 dk ortası pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üstüne bez kapatın. 5 ile 10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı