Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin
2 tane yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
1 su bardak ılık süt
1 su bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle su ve sütü derin bir kapta ocakta biraz ısıtıyoruz.
Isıttığımız süt ve suyun içine kuru maya ve toz şekeri atıp 10 dakika kadar bekliyoruz.
Maya kabarmaya başladığında derin bir kaba öteki materyallerin hepsini alıp mayamızı da döküp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak hafif yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve mayalanmak için bırakıyoruz.
Daha sonra mayalanan hamurumuza biçim veriyoruz.
Üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
Son olarak fırında 180-200 dereceye pişirmeye bırakıyoruz. Ben sade yaptım siz isterseniz peynirli yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket margarin
2 tane yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
1 su bardak ılık süt
1 su bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un
Üzeri için
Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle su ve sütü derin bir kapta ocakta biraz ısıtıyoruz.
Isıttığımız süt ve suyun içine kuru maya ve toz şekeri atıp 10 dakika kadar bekliyoruz.
Maya kabarmaya başladığında derin bir kaba öteki materyallerin hepsini alıp mayamızı da döküp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak hafif yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve mayalanmak için bırakıyoruz.
Daha sonra mayalanan hamurumuza biçim veriyoruz.
Üzerine yumurta sarılarını sürüyoruz ve susam serpiyoruz.
Son olarak fırında 180-200 dereceye pişirmeye bırakıyoruz. Ben sade yaptım siz isterseniz peynirli yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı