Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
5-6 su bardağı un (kontörlü ekleyelim)
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
Yumurta sarısı (Ayırdıklarınızı kullanalım)

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
180 derce fırın ayarlıyalım ister sonra ayarlarınızı yada artık size kalmış bir şey.
İlk evvel un hariç tüm materyalleri alalım güzelce kaşık yardımı ile karıştıralım.
Un da ekleyip denetimli bir biçimde un ekleyelim, güzelce yoğuralım yoğurduğumuz hamur dinlenmesi için üzerini örtelim eșkisin, 30-40dk.
Dinlenen hamur tezgah dökelim.
Küçük küçük yumaklar alalım (ceviz büyüklüğünde olabilir).
Tepsi ye hamurları form vererek düzelim (istediğimiz hali verebiliriz).
Tepsiye aldığımız poğaça üzerini yumurta sarısını sürelim.
10 dk falan tepside dinlesin poğaçalar.
Önceden ısıtılmış fırın 180 derce de aşağı üst 20 dk pișirelim.Afiyet olsun .
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst