Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 küçük paket maya (1 yemek kaşığı maya)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un (Gerekirse ilave)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ve şekeri ocağa koyup ısıtın, parmağınızın girebileceği sıcaklıkta olduğunda kapatıp, mayayı atıp, 15 dakika mayanın etkin olması için bekleyin bu değerli.
15 dakika sonunda kalan materyalleri koyup, 1 saat mayalandıralım, hamurumuz yumuşak olsun, çok un katmayalım.
İstediğiniz hali verip, tepsi mayası da yapalım 15 dakika, yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında pişirin. Afiyetler olsun
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 küçük paket maya (1 yemek kaşığı maya)
1 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un (Gerekirse ilave)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ve şekeri ocağa koyup ısıtın, parmağınızın girebileceği sıcaklıkta olduğunda kapatıp, mayayı atıp, 15 dakika mayanın etkin olması için bekleyin bu değerli.
15 dakika sonunda kalan materyalleri koyup, 1 saat mayalandıralım, hamurumuz yumuşak olsun, çok un katmayalım.
İstediğiniz hali verip, tepsi mayası da yapalım 15 dakika, yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında pişirin. Afiyetler olsun
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı