Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç materyal için
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Çörek otu yahut susam tercih sizindir ️
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için bütün materyalleri ekleyelim (Unu denetimli ekleyelim) kulak göğsü kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğuralım 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra bezeler halinde kopardığımızı hamurları elimizle açarak iç harcımızı ekleyerek kapatalım.
Üzerine yumurta sarısını sürelim çörek otu yahut susamla süsleyerek 180 derece evvelden ısıttığımız fırına atalım.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç materyal için
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Çörek otu yahut susam tercih sizindir ️
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için bütün materyalleri ekleyelim (Unu denetimli ekleyelim) kulak göğsü kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar güzelce yoğuralım 15-20 dakika dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra bezeler halinde kopardığımızı hamurları elimizle açarak iç harcımızı ekleyerek kapatalım.
Üzerine yumurta sarısını sürelim çörek otu yahut susamla süsleyerek 180 derece evvelden ısıttığımız fırına atalım.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı