Poğaça Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İçi için:
Süzme peynir
Üzeri için :
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Susam
Poğaça Tanımı Yapılışı
Tüm malzemeyi yoğuralım unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Küçük bezeler yapıp elimizin içinde açalım ve içine peynir koyup kapatalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve üzerine yaptığımız karışımı sürelim susam serpelim.
180 ° derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun
125 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İçi için:
Süzme peynir
Üzeri için :
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pekmez
Susam
Poğaça Tanımı Yapılışı
Tüm malzemeyi yoğuralım unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Küçük bezeler yapıp elimizin içinde açalım ve içine peynir koyup kapatalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve üzerine yaptığımız karışımı sürelim susam serpelim.
180 ° derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun