Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı soğuk su
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
4 su bardağı un
3 adet yumurta
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elenmiş unumuzu tezgaha alalım. İnstant mayayı 1 yemek kaşığı şeker ve iki yemek kaşığı ılık sütle 5 dakika bekletelim ki maya aktifleşsin.
İki yumurta sarısı bir yumurta akını, mayayı da koyup birbirine karışana kadar yoğuralım.
Tuz, un ekleyip yeterlice yoğuralım suyu ek edip tekrardan yoğuralım.
Hafif ele yapışan bir hamur elde edilecek daha sonra hamurun üzerini streçleyip 30 dakika dinlendirin.
Hamurları tepsiye dizelim. Daha sonra yumurta sarısına az sıvı yağ̆ ekleyip üzerlerine sürelim.
Fırınınızı 40 derece alt üst ayarda ayarlayın ve poğaçaları bu şekil 20 dakika fırında bekletin.
Daha sonra fırın ayarınızı 170 dereceye çıkarın ve poğaçalarınızın üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı soğuk su
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya yahut yarım paket yaş maya
4 su bardağı un
3 adet yumurta
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elenmiş unumuzu tezgaha alalım. İnstant mayayı 1 yemek kaşığı şeker ve iki yemek kaşığı ılık sütle 5 dakika bekletelim ki maya aktifleşsin.
İki yumurta sarısı bir yumurta akını, mayayı da koyup birbirine karışana kadar yoğuralım.
Tuz, un ekleyip yeterlice yoğuralım suyu ek edip tekrardan yoğuralım.
Hafif ele yapışan bir hamur elde edilecek daha sonra hamurun üzerini streçleyip 30 dakika dinlendirin.
Hamurları tepsiye dizelim. Daha sonra yumurta sarısına az sıvı yağ̆ ekleyip üzerlerine sürelim.
Fırınınızı 40 derece alt üst ayarda ayarlayın ve poğaçaları bu şekil 20 dakika fırında bekletin.
Daha sonra fırın ayarınızı 170 dereceye çıkarın ve poğaçalarınızın üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı