Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
Lor peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için
Susam
1 adet yumurta sarısı

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, sıvı yağ, yumurtayı geniş bir kaba alalım.
İçerisine oda sıcaklığında margarini ekleyerek güzelce karıştıralım elemiş olduğunuz unun yarısını tuz kabartma tozunu ekleyin.
Bir tahta kaşıkla hamuru karıştırmaya başlayalım elinize yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Hamuru evvel 4 eşit kesime akabinde her bir parçayı 3 eşit kesime bölerek toplamda 12 adet hamur modülü elde edin.
Hamurları elinizde yuvarlayın.
Hamurları elinizle bastırıp düzleştirin.
Yuvarlak hamur içerisine bir tatlı kaşığı peynir ve maydanoz karışımı koyalım.
Ardından sol sağ tarafını birleştirelim.
Yağlı kağıt serilen tepsiye araklı olarak poğaçaları yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susamı serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında 20. 25 dk pişirelim.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst