SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Poğaça Tanımı (Puf Puf Kabaran Yumuşacık Çiçek Poğaça) İçin Materyaller
1 paket ınstand maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
İç gereç için
Gereğince beyaz peynir (Lor peynirde olur )
Üzeri İçin
2 adet yumurta sarısı
Gereğince siyah zeytin
Gereğince çörek otu
Poğaça Tanımı (Puf Puf Kabaran Yumuşacık Çiçek Poğaça) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba sıvı materyaller alınır, kuru maya ek edilip çırpılır.
Denetimli un eklenir, ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurulur. Hamur mayalanmaya bırakılır.
Yarım saat mayalanan hamurun havası aldırılır. Hamuru elimizle toparlayıp bezeler yapılır toplamda 16 beze çıkar.
Bezelerin herbirini fotoğraftaki üzere elimizle açıp ortasına peynir koyup kapatıp yuvarlanır.
Yuvarlanan hamurun ortasına fotoğraftaki üzere şişe kapağı koyup kenarlardan bıçakla çizik atılır.
Tepsiye dizilir ortalarına zeytin konur yumurta sarısı fırçayla üzerlerine sürülüp çörek otu serpelenir bir 5 dakika tepsi mayası yapılıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişirilir.
Not: Bardak ölcüsü 200ml. Herkesin fırın ayarı farklıdır denetimli pişirilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
1 paket ınstand maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı sarısı üzerine sürülecek
İç gereç için
Gereğince beyaz peynir (Lor peynirde olur )
Üzeri İçin
2 adet yumurta sarısı
Gereğince siyah zeytin
Gereğince çörek otu
Poğaça Tanımı (Puf Puf Kabaran Yumuşacık Çiçek Poğaça) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba sıvı materyaller alınır, kuru maya ek edilip çırpılır.
Denetimli un eklenir, ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurulur. Hamur mayalanmaya bırakılır.
Yarım saat mayalanan hamurun havası aldırılır. Hamuru elimizle toparlayıp bezeler yapılır toplamda 16 beze çıkar.
Bezelerin herbirini fotoğraftaki üzere elimizle açıp ortasına peynir koyup kapatıp yuvarlanır.
Yuvarlanan hamurun ortasına fotoğraftaki üzere şişe kapağı koyup kenarlardan bıçakla çizik atılır.
Tepsiye dizilir ortalarına zeytin konur yumurta sarısı fırçayla üzerlerine sürülüp çörek otu serpelenir bir 5 dakika tepsi mayası yapılıp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişirilir.
Not: Bardak ölcüsü 200ml. Herkesin fırın ayarı farklıdır denetimli pişirilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun