- Konu Yazar
- #1
Pofuduk Zeytinli Çörek Tanımı İçin Materyaller
2 subardağı ılık süt
2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
1 paket toz maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
Pofuduk Zeytinli Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp 2-3 dakika mayanın etkin olması beklenir.
Üzerine öbür materyallerde eklenerek hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 1-2 tıp çevrilerek tekrar 15 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 4 eşit kesime bölünür.
Herbir kesim merdane ile 25 cm çapında açılır.
İç gereci konularak rulo yapılır ve 3 cm eninde kesilir ve tepsi mayası beklenir.
Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
2 subardağı ılık süt
2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
1 paket toz maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
Pofuduk Zeytinli Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp 2-3 dakika mayanın etkin olması beklenir.
Üzerine öbür materyallerde eklenerek hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 1-2 tıp çevrilerek tekrar 15 dakika mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 4 eşit kesime bölünür.
Herbir kesim merdane ile 25 cm çapında açılır.
İç gereci konularak rulo yapılır ve 3 cm eninde kesilir ve tepsi mayası beklenir.
Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.