Pofuduk Simit Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pofuduk Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 paket instant kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 – 5 su bardağı un ( denetimli ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak )
İçi için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Kavrulmuş susam
3 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su

Pofuduk Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, su, süt, tereyağı, sıvı yağ ve şekeri ekleyip çırpıcı ile karıştıralım ki maya aktifleşsin.
Akabinde un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım.
Hamur hazır olunca kabın üzerini streçleyip bir örtü ile kapatıp sıcak ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
Pekmezi ve suyu bir kaba ekleyip düzgünce karıştırıp hazır hale getirin.
Mayalanan hamuru mandalina boyutunda kesimlere ayırıp içine küp küp doğranmış kaşarı ekleyip birinci evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine bıçak ile çizikler atalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece sıcak fırında pişirelim. Afiyet olsun
Pofuduk Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst