AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pofuduk Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 paket instant kuru maya
Yarım tatlı kaşığı tuz
5-5 buçuk bardak un (Kontrollü ekleyin)
İç malzemesi için;
Peynir
Maydanoz
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörek otu

Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su sıvı yağ ve tozşekeri yoğurma kabına alın. Yumurta akını, yarım çay kaşığı tuzla çırpıp, ilave edin. Unu, pakmayayı ve tuzu ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru bezelere ayırıp içine peynir koyup şekil verin. Üzerini örtüp yirmi dakika tepsi mayası için bekletin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Not: Poğaçanızın pofuduk olması için unu birden eklemeyin, yumuşak bir hamur olmalı. İnstant mayanız yoksa 1. 5 çorba kaşığı kuru pakmaya kullanabilirsiniz.

Pofuduk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst