AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pofuduk Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
7-8 su bardağı un
İçi için;
Peynir isteğe bağlı maydanoz da eklenebilir
Üzeri için;
Çörek otu
Susam
Yumurta sarısı
İsteğe bağlı galeta unu

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta akını, şekeri, mayayı,şu, sıvı yağ, sütü karıştırıyoruz.
Azar azar unu ekliyoruz karıştırıyoruz tuzu da ekleyip yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üstünü streçle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz en az 1 saat.
Hamuru küçük bezeler haline getirip içine peynir koyup istediğimiz formu verelim.
Tepsiye dizelim üstünü bi bezle kapatıp yarım saat tepsi mayasını bekleyelim.
Mayalandıktan sonra üstüne yumurta sarısını ve susam çörek otunu sürelim.
180° fırında denetimli halde 25 dk pişirelim.Not: kullandığım bardak 200 ml. Fırından fırına fark olacağından kendi fırınınıza nazaran pişirme müddetine dikkat edin.
Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst