Pofuduk Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
2 adet yumurta akı (Sarısı üzer için)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağından az sıvı yağ (Yarısından biraz fazla)
6 su bardağı un
İçi için;
Beyaz peynir veya kaşar
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Pofuduk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce un hariç yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Sonrasında ölçülü bir şekilde yumuşak hamur elde etmek için ununu ekleyip güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması lazım.
Yoğurduktan sonra bezle ve kapakla örtüp 20 dakika mayalandıralım. Mayalandıktan sonra tekrar yoğurup bezelere ayıralım hamurun hepsini.
Bezelerin üzerine elimizle basıp açalım ve içine peyniri yerleştirip uçlarından birleştirerek kapatalım ve kapattığımız yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim.
Yerleştirdikten sonra 10 dakika tepsi mayasına geçelim.
200 derecelik fırında üzerine yumurta ve çörek otu attıktan sonra üstü kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst