AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pofuduk Bayatlamayan Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket(42gr) yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağı
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un (kıvama göre az veya fazla olursa azar azar ekleyeniz.)
İç harcı;
Peynir
Maydanoz
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu veya beyaz küncü (isteğe bağlı)

Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü, şekeri ,mayayı bir kaba alarak karıştıralım.
Sıvı yağı, yumurta ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Yavaş yavaş unumuzu ekleyip yoğuralım.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Üzerine bir bez örtülerek yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Tezgaha hafif bir un serperek mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve acıyoruz.
İsterseniz oklava ile isterseniz avucunuzda açabilirsiniz.
Açtığımız hamurun içine harcımızı koyup hafif yağlanmış tepsimize alıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu da sürdükten sonra 20 dk tepsi mayalanması için bekletip ardından 180 derece fırına atıyoruz.
Yumuşacık pofuduk poğaçalarımız hazır afiyet olsun .

Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst