Pofuduk Açma Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 su bardağı yağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine ;
Çörek otu yumurta sarısı
Pofuduk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırladığımız hamur 1 saat kadar mayalandıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın .
İçine 1 çay kaşığı margarin yerleştirip uzununa doğru elinizle açın .
Sonra açılan hamuru uzun şekilde yuvarlayın.
Hamurları uzatarak şerit haline getirin ve iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek bükün.
Uçlarını bükerek simit şekil verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk üzeri örtülü bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin fırın modeline göre değişebilir.
Pofuduk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
1 su bardağı yağ
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzerine ;
Çörek otu yumurta sarısı
Pofuduk Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hazırladığımız hamur 1 saat kadar mayalandıktan sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın .
İçine 1 çay kaşığı margarin yerleştirip uzununa doğru elinizle açın .
Sonra açılan hamuru uzun şekilde yuvarlayın.
Hamurları uzatarak şerit haline getirin ve iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek bükün.
Uçlarını bükerek simit şekil verin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dk üzeri örtülü bekletin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin fırın modeline göre değişebilir.
Pofuduk Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı