SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya (10g)
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (kontrollü)
İç gereç ;
Kaşar loru
Üzeri için ;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, su, sıvı yağ, maya, tuz şeker ve yumurta çırpılır.
Un ekleyerek hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun kıvamı çok sert olmasın o yüzden son bardağı denetimli ekleyelim ele yapışmıyor olması kafidir.
Kabımızı streçleyip 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra küçük toplar halinde içerisine peynir ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susamı serpiyoruz.
180°c fırında 10-15 dk ortası denetimli pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket instant kuru maya (10g)
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (kontrollü)
İç gereç ;
Kaşar loru
Üzeri için ;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle süt, su, sıvı yağ, maya, tuz şeker ve yumurta çırpılır.
Un ekleyerek hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzun kıvamı çok sert olmasın o yüzden son bardağı denetimli ekleyelim ele yapışmıyor olması kafidir.
Kabımızı streçleyip 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra küçük toplar halinde içerisine peynir ekleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susamı serpiyoruz.
180°c fırında 10-15 dk ortası denetimli pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı