SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
️1 su bardağı ılık süt
️1 su bardağı su
️1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
️1 paket kuru maya
️1 yemek kaşığı şeker
️1,5 tatlı kaşığı tuz
️6-7 bardak un (Kontrollü)
İçi için;
️Beyaz peynir kaşar karışımı
️1 tutam maydanoz
Üzeri için;
️Ayırdığımız yumurta sarısı
️1 tatlı kaşığı zeytinyağı
️1 tatlı kaşığı yoğurt
Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri karıştırıp, homojen bir karışım elde edelim.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, çok hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak bezeler yapalım.
Bezenin ortasına elimizin serçe parmağına uzanan kısmıyla bastırıp, bir parmak uzunluğunda çukur yapalım oraya iç harcını koyduktan sonra hamuru çok fazla ezmeden kapatalım.
Bütün bezelere tıpkı süreci uyguladıktan sonra tepsimizin üstünü kapatıp yarım saat daha dinlendirelim.
Sonra üzerine hazırladığımız yumurta sarısı zeytinyağ ve yoğurt karışımından sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyetle
Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️1 su bardağı ılık süt
️1 su bardağı su
️1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
️2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
️1 paket kuru maya
️1 yemek kaşığı şeker
️1,5 tatlı kaşığı tuz
️6-7 bardak un (Kontrollü)
İçi için;
️Beyaz peynir kaşar karışımı
️1 tutam maydanoz
Üzeri için;
️Ayırdığımız yumurta sarısı
️1 tatlı kaşığı zeytinyağı
️1 tatlı kaşığı yoğurt
Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçleri karıştırıp, homojen bir karışım elde edelim.
Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, çok hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak bezeler yapalım.
Bezenin ortasına elimizin serçe parmağına uzanan kısmıyla bastırıp, bir parmak uzunluğunda çukur yapalım oraya iç harcını koyduktan sonra hamuru çok fazla ezmeden kapatalım.
Bütün bezelere tıpkı süreci uyguladıktan sonra tepsimizin üstünü kapatıp yarım saat daha dinlendirelim.
Sonra üzerine hazırladığımız yumurta sarısı zeytinyağ ve yoğurt karışımından sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyetle
Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı