SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Pofidik Pankek Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (250 ml bardak)
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/3 çay bardağı sıvı yağ
Pofidik Pankek Tanımı Yapılışı
Yumurtayı şekeri ve vanilini köpük köpük olana kadar yeterlice çırpıyoruz.
Akabinde sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karışmasını sağlıyoruz. (bu aşamada sönmemesi için çok çırpmıyoruz, sadece karışmasını sağlıyoruz. ) yapıştırmayan bir tavayı ocağa alıyoruz.
Kısık ateşte altını yakıyoruz, tavamız ısındıktan sonra 1 yemek kaşığı tavamıza koyup hafif yaydırıyoruz.
Pankekimizin üzeri hafif kabul tutup, minik kabarcıklar oluşmaya başladığında spatula yardımıyla çeviriyoruz.
Diğer yüzünü de denetim edip alıyoruz.
Çikolata, reçel, bal ve meyve eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
2 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (250 ml bardak)
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/3 çay bardağı sıvı yağ
Pofidik Pankek Tanımı Yapılışı
Yumurtayı şekeri ve vanilini köpük köpük olana kadar yeterlice çırpıyoruz.
Akabinde sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
Un ve kabartma tozunu ekleyip karışmasını sağlıyoruz. (bu aşamada sönmemesi için çok çırpmıyoruz, sadece karışmasını sağlıyoruz. ) yapıştırmayan bir tavayı ocağa alıyoruz.
Kısık ateşte altını yakıyoruz, tavamız ısındıktan sonra 1 yemek kaşığı tavamıza koyup hafif yaydırıyoruz.
Pankekimizin üzeri hafif kabul tutup, minik kabarcıklar oluşmaya başladığında spatula yardımıyla çeviriyoruz.
Diğer yüzünü de denetim edip alıyoruz.
Çikolata, reçel, bal ve meyve eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun