Podolog ne kadar kazanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Podolog ne kadar kazanır?​

Podolog maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 5.440 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Podolog ortalamasına göre Podolog maaşı yaklaşık 4.560 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Podolog doktor mu?​

Temelde konu ile ilgili uzman doktorun teşhisine ve tedavi ile ilgili olarak yaptığı yönlendirmeye bağlı olarak; hastaların ayak tedavisini yapan sağlık teknikerleri podolog olarak adlandırılıyor. Meslek yüksekokullarının Podoloji programlarından mezun oluyorlar.
Podolog Nasıl Olunur? Podolog olmak için bazı eğitimleri almış olmak gerekir. Bu kapsamda üniversitelerin 2 yıllık eğitim programları olan Sağlık Meslek Yüksekokullarının podoloji bölümlerinden mezun olmak gerekir.
Podolog ne iş yapıyor?
Kişilerin ayak sağlığının korunması ve bakımı ile ilgili hizmet veren sağlık çalışanına podolog denir. Alanında uzman doktorun teşhis ve yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisine yardımcı olur.
Podolog olmak için hangi bölüm okunmalı?
Podolog olmak için üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının podoloji bölümünden mezun olunmalıdır. 2 yıllık podoloji bitirdikten sonra 4 yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyonla, Hemşirelik bölümlerine dikey geçiş yapılabilmektedir.

2 yıllık podoloji ne iş yapar?​

Podoloji bölümü ön lisans programı içerisindedir ve YGS-2 puanı ile öğrenci almaktadır. Kişilerin ayak sağlığının korunması ve bakımı ile ilgili hizmet veren sağlık çalışanına podolog denir. Alanında uzman doktorun teşhis ve yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisine yardımcı olur.

Podolog hangi hastalıklara bakar?​

Podoloji, ayak hastalıkları üzerine tedavi ve bakım hizmeti sunan bir sağlık alanıdır. Bütün gün havasız kalması sebebiyle zarar gören ayaklara özel bakım uygulanması gerekebilmektedir. Özellikle yaz aylarında ayak bakımına daha fazla önem göstermek gerekmektedir.
Podoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?
2 yıllık podoloji Bölümü Nedir?
Podolog ne mezunu?

Podoloji bölümü okunur mu?​

Podoloji hangi bölümden alıyor?​

Podoloji benzeri eğitim veren başka bir bölüm bulunmamaktadır. Podoloji bölümü, ayak sağlığı üzerine eğitim vererek podiatristler yetiştirmeyi hedefler.
Ayak Sağlığını Korumak için Nelere Dikkat Edilmeli?
Ayak sağlığı hangi bölüm bakar?
Ayaklarda hissedilen ağrılar için başvurulan ilk tıbbi birim ortopedi bölümüdür. Ortopedi doktorları, ayak kemiklerinden kaynaklanan ağrı problemlerini tedavi edebilirler. Özellikle ağrının kaynağı çarpma, darbe gibi travmalar ise, bu durumda ortopedi uzmanlarına başvurulabilir.
Podoloji bölümü kaç yıllık?
Üniversite Sayısı: Podoloji bölümü toplam 5 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.

Geri