Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pod nedir yazilim?

Editör

Yeni Üye

Pod nedir yazılım?​

POD formatında dosyalar yazılım programlama için kaynak kodları geliştirmek için kullanılan metin dosyalarıdır. Bu biçim program geliştirme Perl dili kullanır ve kolayca kaynak kodu biçiminde okunabilir temel bir sözdizimi kullanır.

Kubernetes container nedir?​

Kubernetes, container tabanlı iş yüklerinin çalıştırılmasını ve yönetilmesini sağlayan bir orkestrasyon aracıdır. Açık kaynaklı bir konteyner düzenleme çözümü olan Kubernetes, Google tarafından GO dilinde geliştirilmiştir ve daha sonra Cloud Native Computing Foundation çatısı altına girmiştir.

Kubernetes nedir nasıl çalışır?​

Kubernetes nedir nasıl çalışır?
Yunanca “dümenci” ya da “kaptan” anlamına gelen Kubernetes, konteyner orkestrasyonunu gerçekleştiren açık kaynaklı bir yazılımdır. Kubernetes (sıklıkla “k8s” olarak kısaltılır), Docker gibi kapsayıcılı uygulamaları yönetebilir, ölçeklendirebilir ve dağıtabilir.

Pod nedir Docker?​

Pod nedir Docker?
Pod için kubernetes’in en küçük bileşenidir demek yanlış olmayacaktır. Kubernetes Cluster’ınızda çalışan process’leri temsil etmektedir. Pod’lar Kubernetes Cluster’ınızın deploy edilebilir birimlerdir. Bu bakış açısıyla, Docker’a aşina iseniz, en kaba haliyle container’a denk geldiğini söyleyebilirim.

Pod nedir?​

Pod Mod, küçük bir kapsülü anımsatan bir cihazdır. Tatlandırıcı ve kartuşlarda hapsedilmiş diğer içerikleri içeren sıvı çözeltileri aerosol haline getiren, küçük şarj edilebilir cihazlardır (çalışma mantığı kapsül kahve gibi düşünülebilir).

Container Teknolojisi Nedir?​

Container (Konteyner) teknolojisi, herhangi bir işletim sisteminde çalışan bir uygulamayı bir başka işletim sisteminde (veya aynı sistemde) herhangi bir Hypervisor yazılımına ihtiyaç duymadan çalıştırmaya yarayan bir teknolojidir.

Docker neden ihtiyaç vardır?​

Docker neden ihtiyaç vardır?
1- Para tasarrufu: Docker, sanal sunucuların (VM) aksine bir Hypervisor(VMWARE) katmanına ihtiyaç duymaz, dolayısıyla bu yöndeki lisans giderleriniz sıfırlanacaktır. Her Docker Container aynı işletim sistemi Kernel’ı üzerinde çalışır, yani VM’lerin aksine tek bir HW üzerinde farklı kernel ve işletim sistemleri yoktur.

Kubernetes Nereye Kurulur?​

Kubernetes Nereye Kurulur?
Kubernetes yapısı Master veya Control Plane cluster yönetiminin yapıldığı yerdir. Master API Server, etcd, scheduler ve Controller Manager bileşenlerinden oluşur. Sıradan bir REST API’dir. Kubernetes tarafından yapılması istenilen işlemler API Server’a iletilir.

Sidecar container nedir?​

docker-kubernetes ortamında bir container’ın işlerini görmesi için ona eşlik eden ikinci bir paralel container. ana container’ın yanına takılıp giden yan container’ın hedefi ana container ile ilgili işler yapmaktır.

Elektronik sigara podu nedir?​

Pod Elektronik Sigara Sistemi Nedir? Pod sistemde doldurulabilir tank yerine tek kullanımlık e-likit kapsülü ve ısıtma maddesi (coil) mevcuttur ve birbirine enetegredir. Pod cihazlar bu özellikleri ile eski “sigara benzeri” ürünlere de oldukça benziyor. Bu likit dolu kapsüller ile kullanım oldukça basit hale gelmiştir.

Pod nedir yazılım?
Pod formatında dosyalar, yazılım programlama için kaynak kodlarını geliştirmek amacıyla kullanılan metin dosyalarıdır. Bu format, program geliştirme sürecinde Perl dili kullanılarak oluşturulur ve okunabilir bir temel sözdizimini benimser.

Kubernetes container nedir?
Kubernetes, container tabanlı iş yüklerinin çalıştırılmasını ve yönetilmesini sağlayan bir orkestrasyon aracıdır. Google tarafından geliştirilen ve Cloud Native Computing Foundation tarafından desteklenen Kubernetes, açık kaynaklı bir konteyner düzenleme çözümüdür.

Kubernetes nedir nasıl çalışır?
Kubernetes, Yunanca "dümenci" ya da "kaptan" anlamına gelir ve konteyner orkestrasyonu sağlayan bir açık kaynaklı yazılımdır. Docker gibi kapsayıcı uygulamaları yönetebilir, ölçeklendirir ve dağıtır.

Pod nedir Docker?
Pod, Kubernetes'in en küçük bileşeni olarak tanımlanabilir. Kubernetes Cluster'ında çalışan işlemleri temsil eder ve Cluster'ınızın deploy edilebilir birimleridir. Docker'a aşina olanlar için, Pod'un en basit tanımıyla bir container'a karşılık geldiğini söyleyebiliriz.

Pod nedir?
Pod, küçük bir kapsülü anımsatan bir cihazdır. Tatlandırıcı ve kartuşlarda hapsedilmiş diğer maddeleri içeren sıvı çözeltileri aerosol haline getiren küçük şarj edilebilir cihazlardır.

Container Teknolojisi Nedir?
Konteyner teknolojisi, herhangi bir işletim sisteminde çalışan bir uygulamayı başka bir işletim sisteminde veya aynı sistemde herhangi bir Hypervisor yazılımı olmaksızın çalıştırmayı sağlayan bir teknolojidir.

Docker neden ihtiyaç vardır?
Docker, sanal sunuculara (VM) göre daha az maliyetlidir ve Hypervisor katmanına ihtiyaç duymaz, bu nedenle lisans giderlerini azaltır. Her Docker Container aynı işletim sistemi üzerinde çalışır ve farklı kernel veya işletim sistemlerine ihtiyaç duymaz.

Kubernetes Nereye Kurulur?
Kubernetes, Master veya Control Plane cluster yönetimi yapılan bir yerdir. Master API Server, etcd, scheduler ve Controller Manager bileşenlerinden oluşur. Kubernetes tarafından yapılması istenen işlemler API Server'a iletilebilir.

Sidecar container nedir?
Docker-Kubernetes ortamında, ana container'ın işlerini gerçekleştirmesi için eşlik eden ikinci bir paralel container olarak tanımlanabilir. Yan container, ana container ile ilgili belirli işlemleri gerçekleştirmek üzere hazırlanmış ek bir containerdır.

Elektronik sigara podu nedir?
Pod sistemleri, tek kullanımlık e-likit kapsülleri ve ısıtma maddesini içeren entegre bir yapıya sahiptir. Likit dolu kapsüllerin kullanımı basit ve eski sigara benzeri ürünlere benzerlik gösterir. Bu sistemler, elektronik sigara kullanımını kolaylaştırır ve pratik bir çözüm sunar.

Geri