- Konu Yazar
Pod nedir yazılım?
POD formatında dosyalar yazılım programlama için kaynak kodları geliştirmek için kullanılan metin dosyalarıdır. Bu biçim program geliştirme Perl dili kullanır ve kolayca kaynak kodu biçiminde okunabilir temel bir sözdizimi kullanır.Kubernetes container nedir?
Kubernetes, container tabanlı iş yüklerinin çalıştırılmasını ve yönetilmesini sağlayan bir orkestrasyon aracıdır. Açık kaynaklı bir konteyner düzenleme çözümü olan Kubernetes, Google tarafından GO dilinde geliştirilmiştir ve daha sonra Cloud Native Computing Foundation çatısı altına girmiştir.Kubernetes nedir nasıl çalışır?
Kubernetes nedir nasıl çalışır?Yunanca “dümenci” ya da “kaptan” anlamına gelen Kubernetes, konteyner orkestrasyonunu gerçekleştiren açık kaynaklı bir yazılımdır. Kubernetes (sıklıkla “k8s” olarak kısaltılır), Docker gibi kapsayıcılı uygulamaları yönetebilir, ölçeklendirebilir ve dağıtabilir.
Pod nedir Docker?
Pod nedir Docker?Pod için kubernetes’in en küçük bileşenidir demek yanlış olmayacaktır. Kubernetes Cluster’ınızda çalışan process’leri temsil etmektedir. Pod’lar Kubernetes Cluster’ınızın deploy edilebilir birimlerdir. Bu bakış açısıyla, Docker’a aşina iseniz, en kaba haliyle container’a denk geldiğini söyleyebilirim.
Pod nedir?
Pod Mod, küçük bir kapsülü anımsatan bir cihazdır. Tatlandırıcı ve kartuşlarda hapsedilmiş diğer içerikleri içeren sıvı çözeltileri aerosol haline getiren, küçük şarj edilebilir cihazlardır (çalışma mantığı kapsül kahve gibi düşünülebilir).Container Teknolojisi Nedir?
Container (Konteyner) teknolojisi, herhangi bir işletim sisteminde çalışan bir uygulamayı bir başka işletim sisteminde (veya aynı sistemde) herhangi bir Hypervisor yazılımına ihtiyaç duymadan çalıştırmaya yarayan bir teknolojidir.Docker neden ihtiyaç vardır?
Docker neden ihtiyaç vardır?1- Para tasarrufu: Docker, sanal sunucuların (VM) aksine bir Hypervisor(VMWARE) katmanına ihtiyaç duymaz, dolayısıyla bu yöndeki lisans giderleriniz sıfırlanacaktır. Her Docker Container aynı işletim sistemi Kernel’ı üzerinde çalışır, yani VM’lerin aksine tek bir HW üzerinde farklı kernel ve işletim sistemleri yoktur.
Kubernetes Nereye Kurulur?
Kubernetes Nereye Kurulur?Kubernetes yapısı Master veya Control Plane cluster yönetiminin yapıldığı yerdir. Master API Server, etcd, scheduler ve Controller Manager bileşenlerinden oluşur. Sıradan bir REST API’dir. Kubernetes tarafından yapılması istenilen işlemler API Server’a iletilir.