- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Pnömoni tekrar eder mi?
Genellikle her iki akciğerde görülen zatürrenin tekrarlama riski P’dir. Bu nedenle hasta, sık sık doktor kontrolünden geçmeli ve muayene edilmelidir.Tekrarlayan pnömoni nedir?
Tekrarlayan pnömoni, bir yıl içinde en az iki kez ya da yaşam boyu en az üç kez pnömoni geçirilmesi durumudur. Altta yatan nedene bağlı olarak, aynı veya farklı lokalizasyonlarda tekrar edebilir. Hazırlayıcı nedenin saptanması için toraks BT, bronkoskopi ve akciğer biyop- sisi gibi ileri tanısal işlemler gerekebilir.Tekrarlayan akciğer enfeksiyonu nedir?
Tekrarlayan akciğer enfeksiyonu nedir?Başlıca nedeni akciğer dokularında toplanıp çoğalan virüs veya bakterilerdir. Çoğunlukla grip gibi bulaşıcı bir hastalığın ardından gelişir. Ciğerlerin iltihaplanmasına ve mukus üretiminde artışa yol açarak solunum güçlüğü yaratır. Ana belirtileri yüksek ateş, balgamlı öksürük, hırıltılı nefes ve göğüs ağrısıdır.
Zatürre kronik bir hastalık mıdır?
Zatürre veya pnömoni, bir veya birkaç akciğer lobunun iltihaplanması şeklinde ortaya çıkan, daha çok küçük çocuklarda, ileri yaştakilerde ve kronik bir hastalığı bulunan kişilerde daha ağır seyreden ve bazen ölümle sonuçlanabilen ateşli bir hastalıktır.Akciğer enfeksiyonu ne kadar sürede geçer?
AKCİĞER ENFEKSİYONU TEDAVİSİ Düzenli tedaviler sonucu 7 ila 10 gün içerisinde geçer. Bazı kişilerde ilaç almadan da kendiliğinden geçer. Eğer geçmeyen uzun süren ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde zatürre gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.Akciğer neden enfeksiyon kapar?
Akciğer neden enfeksiyon kapar?Akut Bronşit: Bakteri veya virüs nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Gribe neden olan virüsler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Akciğerler için hava nakli yapan bronş tüplerinin iltihaplanması durumdur. Bronşiyolit: Küçük bebeklerde daha sık görülen bir durumdur.