AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pnomoni tedavisinde antibiyotikler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pnömoni tedavisinde antibiyotikler nelerdir?​

Pnömoni için antibiyotikler – iyileşme sürecinin ana bileşeni. Akciğer inflamasyonu ateşli, ateşli, kahverengi veya sarımsı balgamda güçlü öksürük, öksürük ve nefes alan göğüs ağrıları ile başlar. Pnömoni tedavisi, hastanın terapötik veya resüsitasyon bölümünde (durumun ciddiyetine bağlı olarak) acil bir şekilde hastaneye yatırılmasını gerektirir.

Ne işe yarar pnömoniye antibiyotik?​

Bu uygulama yöntemi, kanda yüksek konsantrasyonda antibiyotik bulundurmayı mümkün kılar, bu da bakterilere karşı mücadeleye katkıda bulunur. Çoğu zaman, pnömoniye geniş bir spektrumda antibiyotik reçete edilir, çünkü patojeni hemen tanımlamak imkansızdır ve en ufak bir gecikme hayatlara mal olabilir.
Bazı antibiyotikler, pnömoni tedavisinde kullanılır.?
Genel olarak, pnömoni, yaygın olarak kullanılan makrolidler (azitromisin, klaritromisin, midekamisin ve niddamisinin, spiramisin) ve florokinolon antibiyotik (moksifloksasin, levofloksasin, siprofloksasin) tedavisi için kullanılabilir. Tedavinin etkinliğini arttırmak için, antibiyotikler özel bir şemaya göre uygulanır.
Neden pnömoni tedavisinde fayda var?
Pnömoni tedavisi, hastanın terapötik veya resüsitasyon bölümünde (durumun ciddiyetine bağlı olarak) acil bir şekilde hastaneye yatırılmasını gerektirir. Belirtilen yatak istirahati, vitamin beslenmesi ve ayrıca bol miktarda sıvı – çay, meyve suyu, süt, maden suyu tüketmek de önemlidir.

Peki, antibiyotiklere duyarlılığı nelerdir?​

Streptokokların antibiyotiklere duyarlılığı, başarılı bir tedavi faktörüdür. Streptokok enfeksiyonu kullanılan tek tek antibakteriyel maddelerin tanımlanması geçmeden önce, tedavi etkinliğini en önemli faktör, bakterileri öldürmek için ilaç kabiliyetiyle tespit edilir antibiyotiklere streptokok hassasiyeti olduğunu vurgulamak gerekir.

Pnömoni ile ilgili bazı belirtiler vardır.?​

Bakteriyel pnömoni en sık görülen tipidir. Pnömoni; çoğunlukla akciğerlerdeki hava boşluklarında meydana gelen enfeksiyonlardan kaynaklanan bir hastalıktır. Genel olarak zatürre veya kronik zatürre olarak da bilinir. Bu enfeksiyona; bakteriler, virüsler ve nadir olarak da mantarlar neden olabilir.

Antibiyotikler ve antibiyotikler 2.?
siklosporin, daptomisin 2. Hücre membranı sentezi veya permeabilitesine karışarak; Polipeptik antibiyotikler (polimiksin B, kolitsin), Polien antibiyotikler (Amfoterisin B, nistatin), yüzey aktif ajanlar 3.
Hangi ilaзlar pnömoni tedavisinde kullanılır?
Pnömoni tedavisinde kullanılan ilaçlar; Zihtromax, Zmax, Eryc, Biaxin, Doryx, Avelox, Factive, Klavon Bıd, Klamoks, Amoklavın, Ufelıx, Novarex, Enfexia ve Levaquin şeklindedir. Bu ilaçların çocuklar için kullanılması durumunda pediatrik olanları tercih edilir. Yine aynı şekilde antibiyotiklerin de çocuğa uygun olanı doktor tavsiyesi ile alınır.
 
Geri
Üst