AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pnomokok asisi kacinci ayda yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pnömokok aşısı kaçıncı ayda yapılır?​

2. ay, 4. ay ve 12. aylarda yapılan pnömokok mikrobuna karşı koruma sağlayan aşıdır. Bu aşı zatürre, orta kulak iltihabı ve menenjite karşı koruma sağlar.

Kabakulak aşısı hangi ayda yapılır?​

Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı 9 ve 12. aylar ile 4-6 yaş arasında karma aşı olarak yapılıyor. Pnömokok aşısı: Pnömokok bakterisi zatürrenin yanı sıra orta kulak iltihabı, menenjit ile kemik iltihabı gibi hastalıklara da neden olabiliyor. Aşı 2, 4, 6 ve 12. aylarda yapılıyor.
1 yaş aşısı yan etkileri nelerdir?
Aşı Sonrası Halsizlik ve Uyku Hali: bebeklerde aşıdan sonra halsizlik ve kas ağrısına bağlı uyuklama hali görülebilir. Bu da bebeklerde normal görülen durumlardan bir tanesidir. Aşı Sonrası Ateş: 1 yaş aşısı sonrası bebeklerde en çok görülen yan etkilerden bir tanesi de ateştir.

Bebeklerde karma aşı ateş yapar mı?​

Bazı bebeklerde ise aşı sonrasında kısa bir süre içerisinde ateşlenme görülebilmektedir. Yüksek derecede ateş ise nadiren rastlanılan bir haldir.

Pnömokok aşısı kaç kez yapılır?​

Sağlık ocaklarında 2 aydan itibaren ücretsiz yapılmaya başlanmıştır. 2 yaş üstü çocuklar ve erişkinlerde tek doz yeterlidir. İkinci tip aşı ise sadece 2 yaş üstüne yapılabilir. 5 yıl koruyuculuğu vardır ve 5 yılda bir tekrarlanmalıdır.
Bebeklere pnömokok aşısı kaç doz yapılır?
Konjuge pnömokok aşısı en erken 6. haftada yapılabilir. 2., 4., 6. ve 12. aylarda olmak üzere 4 doz yapılır. İlk doz 12. ayda, ikinci dozu ise 4 – 6 yaş arasında yapılmalıdır. İlk dozu 18. ay sonunda yapılan hepatit A aşısının ikinci dozu 24. ayda tekrarlanmalıdır.
İkinci doz ise iki yaşına bastıktan sonra mutlaka yapılmalıdır. Aşı yaptırmadığınız durumda bebeğiniz herhangi bir Hepatit A hastalığı belirtisi göstermeyebilir. Fakat ileri yaşlarda karaciğer yetmezliğine kadar ilerleyen bir sürece ilerler ve hayati tehlikesi vardır.
KPA aşısı dense de 1 yaş aşısı adıyla da bilinmektedir. KPA aşısı 2, 4, 6 ve 12. aylarda birer doz olarak uygulanır.
Bebeklerde aşı sonrası ateş ne zaman başlar?
Aşı sonrası 48-72 saate kadar ateş görülebilir. Uygun ateş ölçümüyle yüksek ateş saptandığında bebeğin yaşına ve kilosuna uygun ateş düşürücüler verilebilir. 48-72 saati aşan ateş varlığında aşıya bağlanmamalıdır, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Pnömokok 13 aşısı kaç yılda bir yapılır?​

en az 5 yıl ara ile en fazla 3 kez tekrarlanabilir. Konjuge aşı (Prevenar 13) ise erişkin yaş grubunda bir doz olarak uygulanır. 65 yaşından büyüklere, tercihen önce tek bir doz PCV13, en az bir yıl sonra PPSV23 yapılır.

Zatürre aşısı kaç kere yapılmalı?​

KPA aşısı kaç doz yapılır?
KPA aşısının çocukluk döneminde rutin uygulaması 2+1 şeklindedir. Aşı takvimi içinde 2, 4 ve 12. aylarda KPA aşısı uygulanır. Bununla birlikte, 2-65 yaş arasında sağlık sorunları bulunan kişiler ve 65 yaş üzeri bireyler de KPA aşısı yaptırabilir.
 
Geri
Üst