AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Plesk nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Plesk nedir ne işe yarar?​

Plesk, ticari kullanımlı web hosting kullanımı ve organizasyonunu sağlayan, otomasyon yazılım paketi ve kontrol paneli olarak tanımlanmaktadır.

Yönetim panelli web sitesi nedir?​

Yönetim paneli genel olarak, sahip olduğunuz web sitesini yönetebilmenizi sağlayan, fotoğraf, video ya da yazı gibi veriler eklemenizi sağlayan bir uygulama. Dünya genelinde Content Management System (CMS) yani İçerik Yönetim Sistemi olarak da bilinir.

Plesk nedir nasıl kullanılır?​

Plesk nedir nasıl kullanılır?
Plesk; yöneticilerin kullanıcı izinlerini kontrol etme seçenekleri, SSL sertifikası kaydı ve bilgisayar korsanlarının sitenize erişmesini zorlaştıracak bir dizi güvenlik duvarı ve uzantıya sahiptir. Plesk, WordPress ve Amazon gibi çok sayıda popüler uygulama ve platformla uyumludur.

Plesk kurulumu nasıl yapılır?​

Plesk kurulumu nasıl yapılır?
Windows işletim sisteminde Plesk Panel kurulumunu gerçekleştirmek için öncelikle “ https://page.plesk.com/plesk-onyx-free-download “ adresinden “plesk-installer. exe” dosyasını indirmeniz gerekmektedir. “plesk-installer. exe” kurulum dosyasını indirdikten sonra programı çalıştırarak kurulum işlemine başlayınız.

cPanel ve Whm ile sunulan özellikler nelerdir?​

cPanel/WHM Nedir?
- List Accounts (Hesaplarınızı görüntüler )
- List Parked Domains (Park domainlerinizi listeler )
- List Subdomains (Altdominleri Listeler )
- List Suspended Accounts(Suspend hesaplarınızı listeler)
- Search Accounts(Hesap Arama Bölümüdür )
- View Bandwidth Usage( Hesapların trafik kullanımını analiz eder)

Kullanıcı Paneli ne demek?​

Site kullanan herkesin en çok ihtiyaç duyduğu alan admin panelidir. Admin panelleri genelde siteyi yönetmek için kullanılan alandır. Orada webmaster ve editörlerin hizmet verdiği, içerik eklediği, görsel sunum ve video eklediği alandır.

Plesk panele nasıl giriş yapılır?​

Plesk panele nasıl giriş yapılır?
Plesk Panel’e Nasıl Giriş Yaparım?
- com.tr adresinden Müşteri Panelinize giriş yapınız.
- Müşteri paneline giriş yaptıktan sonra Hostinglerim’e tıklayınız.
- cPanel’ine girmek istediğiniz hostingin en sağında ki Yönet butonuna tıklayınız.
- Açılan sayfada Kontrol Paneline Gir butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Plesk web Pro nedir?​

Plesk web Pro nedir?
Plesk, Windows ve Linux kullanıcıları için geliştirilmiş bir hosting yönetim panelidir. Sunucudaki hosting ile ilgili işlemleri bu kontrol panel sayesinde çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
WHM panel nedir?​
WHM (Web Host Manager) birden çok cPanel tabanlı siteyi yönetmenize izin veren bir kontrol panelidir.

Plesk, ticari kullanımlı web hosting hizmeti sunan ve bu hizmetin yönetimini kolaylaştıran bir otomasyon yazılım paketi ve kontrol panelidir. Plesk'in sunduğu özellikler arasında yöneticilerin kullanıcı izinlerini kontrol etme seçenekleri, SSL sertifikası kaydı ve site güvenliğini artıran bir dizi güvenlik duvarı ve uzantı bulunmaktadır. Ayrıca, Plesk birçok popüler uygulama ve platformla uyumludur, bu da kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına kolayca cevap verebilmesini sağlar.

Plesk'in nasıl kullanıldığını anlatan bir rehber ve kurulum adımlarını içeren bilgiler verilmiştir. Plesk'in web siteleri için hızlı ve güvenilir bir yönetim paneli olduğu vurgulanmıştır.

Plesk Panel'e giriş yapmak için ise şu adımlar izlenmelidir:
1. com.tr adresinden Müşteri Panelinize giriş yapın.
2. Müşteri paneline giriş yaptıktan sonra Hostinglerim’e tıklayın.
3. cPanel’e girmek istediğiniz hostingin en sağında bulunan Yönet butonuna tıklayın.
4. Açılan sayfada Kontrol Paneline Gir butonuna tıklayarak Plesk Panel'e giriş yapabilirsiniz.

Ayrıca, cPanel ve WHM'nin sunmuş olduğu özellikler hakkında bilgiler verilmiş ve WHM'nin birden çok cPanel tabanlı siteyi yönetmeyi sağlayan bir kontrol paneli olduğu belirtilmiştir.

Son olarak, Plesk web Pro'nun Windows ve Linux kullanıcıları için geliştirilmiş bir hosting yönetim paneli olduğu açıklanmıştır. Sunucudaki hosting işlemlerini kolayca gerçekleştirmeye olanak tanıdığı belirtilmiştir.

Geri