PLC nin kullanim alanlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

PLC nin kullanım alanları nelerdir?​

PLC Kullanım Amacı ve Alanları

Hangi PLC yi öğrenmeliyim?​

En çok talep gören ve uzman ihtiyacı duyulan PLC Makinelerinin başında Siemens PLC gelmektedir. Siemens PLC Programlama Uzmanlığı Eğitim Programı ile bu PLC makinesinde uzman olabilirsiniz. Siemens PLC Makinesi ile birlikte en çok talep gören bir diğer PLC makinesi ise Delta PLC Makinesi’dir.
PLC’ler genellikle paketleme ve ambalaj sistemlerinde, taşıma sistemlerinde, tekstil, kimya ve otomotiv endüstrisinde, çimento sanayisinde, havalandırma ve soğutma tesislerinde, gıda endüstrisi vb. alanlarda kullanılmaktadır.
PLC programı ne işe yarar?
PLC (Programlanabilir Mantıksal Denetleyici), fabrikalardaki üretim bölümlerinde veya makinelerin kontrolü gibi işlemlerin denetiminde kullanılan otomasyon cihazıdır.
PLC hangi bölümlerden oluşur?
PLC’ler 4 ana bölümden oluşur;

PLC de kaç çeşit bellek vardır?​

Her PLC’nin kendine özgü programı vardır ve bu programlar PLC’nin hafızasında saklanır. Hafızadan da merkezi işlem birimine gönderilir. Ayrıca bellek elemanlarını da sayarsak; RAM, ROM PROM, EPROM veya EEPROM olarak nitelendirebiliriz.

PLC programı nedir?​

PLC, “programlanabilir mantıksal denetleyici” anlamına gelen Programmable Logic Controller ifadesinin kısaltmasıdır. Fabrikaların üretim bölümlerinde veya çalışan makinaların kontrol işlemlerinde kullanılan, isteğe göre programlanabilen, otomatik iş yaptırma kabiliyeti olan bir otomasyon cihazıdır.
En Sık Kullanılan PLC Programlama Dilleri. IEC’nin 61131-3 standartına göre toplamda 5 adet standartlaştırılmış PLC programlama dili mevcuttur.

Geri