Plazma proteinleri nedir ve gorevleri nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Plazma proteinleri nedir ve görevleri nedir?​

Plazma proteinleri, hücreler tarafından kullanılmak üzere plazmadan ayrılamazlar. Hücreler kendi proteinlerini yapmak için plazmaki amino asitlerini kullanırlar. Uzun açlık durumlarında enerji verici olarak işlev görür ve vücutta bağışıklığın sağlanmasında görev alırlar.

Plazma nedir ve özellikleri?​

Plazmanın özellikleri: Plazma, yüklü parçacıklardan oluşur ancak sistem bütünüyle yüksüz olarak davranır. Plazma, içerisindeki parçacıkların birbirleri ile olan sıkı etkileşimleri nedeniyle kollektif bir uyum gösterir. Plazma iyi bir ısı ve elektrik iletkenidir.
Plazmalar ve kullanım alanları nedir?
Plazma, çağdaş bir teknoloji olup, esas itibarıyla yenilenebilir enerji kaynağıdır. Plazma askeri ve sivil amaçlı; enerji, metalürji, tıp, tekstil, otomotiv, uzay gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Maddenin plazma hali nerede bulunur?​

Plazma ilk kez 1928 yılında İrving Langmuir tarafından keşfedildi. Hiç de ender olduğu söylenemez, aksine: Evrendeki gözle görülebilir maddelerin ’u plazma halindedir. Dünyada doğal haliyle örn. yıldırımlarda veya kutup ışıkları olarak kuzey veya güney kutuplarında görülür.

Plazma nedir ve çeşitleri nelerdir?​

Plazmalar soğuk ve sıcak plazmalar olarak ayrılabilir. Yıldızlar sıcak plazmaya örnekken florasan soğuk bir plazmadır. Bir plazma, gaz ısıtılarak veya bir lazer ya da mikrodalga jeneratörü ile uygulanan güçlü bir elektromanyetik alana tabi tutularak oluşturulabilir.
Hangisi maddenin plazma haline örnektir?
Ateş, ışıklandırma, elek kıvılcımları, floresan lambaları, neon ışıklar, plazma televizyonlar ve yıldızlar plazma hâlindeki ışıklandırılmış maddelerin örnekleridir. Bir gaz genellikle bir plazmaya iki şekilde dönüştürülür.
Kan plazması, kanın sıvı kısmıdır. Plazma hafif sarı renklidir. İçinde su, kan proteinleri, tuzlar (elektrolitler), glikoz, hormonlar, çeşitli metabolizma artıkları, lipitler bulunur. Oksijen ve karbondioksit alyuvarlardaki hemoglobin tarafından taşınır ama az miktarda plazmada da bulunurlar.
 
Geri
Üst