AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Platon Yonetimin Doğası

haberci

Yeni Üye
Platon Yonetimin Doğasını Nasıl İnceler
Platon Yonetimin Doğasını Hangi Eserinde İnceler
Unlu Yunan filozofu ve siyaset felsefesinin kurucusu Platon devlet ve yonetim hakkında pek cok eser meydana getirmiştir
Devlet isimli eseri ise bu konuları daha yakından incelediği baş yapıtıdır Platon, bir diyalog silsilesi olan bu eserde adaletin, doğruluğun, erdemin, ahlaksızlığın ve doğru yonetimin doğasını inceler
İdeal devletin kuruluşunu Platonun dilinden okumak gercekten heyecan vericidir Cunku sadece değerler kuramını değil, bunun yanı sıra varlık ve bilgi kuramına ilişkin goruşlerini de sunar Akıcı bir uslupla ilerleyen bu duşunce denizi icinde sansurden, ojenizme, ortak mulkiyetten anarşizme ya da seckinlerin yonetimine kadar, bugun hala karşısında ya da yanında tavır aldığımız bircok olgunun oncullerini goruruz

Platon, devlet ve yönetim konularını geniş kapsamlı bir şekilde incelediği eseri olan "Devlet" isimli eserinde bu konuları ele almıştır. Bu eser, Platon'un siyaset felsefesi ve devlet anlayışının temellerini oluşturur. "Devlet" adlı eseri, diyaloglar şeklinde yazılmış olup, adaletin, doğruluğun, erdemin, ahlaksızlığın ve doğru yönetimin doğasını detaylı bir şekilde inceler.

Platon'un ideal devlet anlayışını bu eserinde okumak gerçekten heyecan vericidir çünkü sadece değerler kuramını değil, aynı zamanda varlık ve bilgi kuramına ilişkin görüşlerini de sunar. Platon'un akıcı bir üslupla ilerleyen düşünceleri arasında sansürden, oligarşiden, ortak mülkiyete ve seçkinlerin yönetimine kadar pek çok konuyu ele aldığı görülür.

Bu eser, günümüz siyaset anlayışını ve yönetim biçimlerini etkileyen önemli bir kaynaktır ve hala tartışılan konulardan biridir. Platon'un devlet ve yönetim hakkındaki derin düşünceleri, günümüzde de insanların farklı bakış açılarına ve yorumlara konu olmaktadır.

Geri