- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Plastik enjeksiyon hangi üretim yöntemi?
Plastik hammaddenin, yüksek sıcaklıkta eritilmesi ve bir kalıp içerisine enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen imalat yöntemine plastik enjeksiyon adı verilir. Plastik enjeksiyon ile üretim metodu endüstriyel alanlarda çokca kullanılmaktadır.Plastik enjeksiyon kalıp nedir?
Enjeksiyon kalıplama, plastik bir parçanın seri üretimi için en uygun maliyetli yoldur. Üretim sırasında granül haldeki plastik malzemeler eritilir, yüksek hassasiyette işlenmiş metal kalıplara enjekte edilir. Böylece tek bir metal kalıp ile binlerce plastik parça üretilirken her parça aynı kalitede üretilmiş olur.Polimer enjeksiyon nedir?
Bütün tedaviler içerisinde yeni doku oluşumu sağlayan tek tedavidir. –Polimer enjeksiyonu : Diz kıkırdaklarına yapışarak iki kıkırdağın birbirine sürtmesini engeller. İleri evredeki kireçlenmelerde de ameliyatı geciktirmek için kullanılır. ile ağrı yapan sinir uçları yakılır.
Plastik ürünler nasıl üretilir?
Plastik üretimi nasıl yapılır?- Plastikler, organik ürünlerden elde edilirler.
- Ham petrol, binlerce bileşenden oluşan kompleks bir karışımdır.
- Plastik üretimi, bir petrol rafinerisinde gerçekleşen damıtma işlemiyle başlar.
- Damıtma işleminde, ağır ham petrolün fraksiyon denilen daha hafif gruplara ayrılması işi yapılır.
Plastik enjeksiyon ütüleme nedir?
Plastik enjeksiyon, temelde kapalı bir kalıbın içine plastik malzemenin eriyik sıcaklığının üstündeki bir sıcaklık aralığında yüksek hızda yolluk girişinden kalıp gözüne hızlı bir şekilde enjekte edilmesi sonrası, ütüleme fazı ve tutma fazı ile parçanın boyut ve görsel toleranslarının kabul edilebilir seviyeye …Plastik kalıp tasarımı nasıl yapılır?
Plastik enjeksiyon kalıp üretimi aşamaları ise şunlardır;
- Yüksek basınç ile plastiğin eritilmesi.
- Eriyen plastik enjeksiyon kalıba enjekte edilir.
- Enjekte edilen plastik şekil alır.
- Şekil alan kalıbın soğuması için beklenir.
- Soğuma işleminden sonra kalıp şekilden çıkarılır.
- Renklendirme işlemi gerçekleşir.
Seri üretime uygun olması sebebiyle, birçok sektörde oldukça fazla kullanılan bir üretim yöntemidir. Bu metot ile en küçük komponentlerden, otomotiv, savunma sanayi ürünlerine kadar çok çeşitli ebat ve kategorilerde plastik parçalar imal edilebilir.
Plastik enjeksiyon işlemi, mengene arasında tutulan kalıba basınç altında ısıtma ve enjekte yordamıyla plastik hammadde geçerek oluşur. Erimiş plastik soğutulduktan sonra ürün kalıptan çıkar ve kalite kontrol, teslim veya ikincil operasyonlar için hazır hale gelir.
Plastikten ne üretilir?
Plastik üretiminde kullanılan selüloz, kömür, doğal gaz, tuz ve tabii ki ham petrol gibi maddeler doğal ürünlerdir. Ham petrol, binlerce bileşenden oluşan kompleks bir karışımdır. Kullanışlı olabilmesi için işlenmesi gerekir.