AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Plastik cerrahi Uzmani neye bakar?

Editör

Yeni Üye

Plastik cerrahi Uzmanı neye bakar?​

Plastik Cerrahi doğası gereği genel vücutta meydana gelen doku bozuklukları, cerrahi ameliyatlar sonrasında oluşan ameliyat izleri, travmalara bağlı oluşan sarkmalar gibi patolojik rahatsızlıklar ile ilgilenirken hastadan gelen talepler doğrultusunda estetik girişimlerde de bulunabilir.

Kaç yılda plastik cerrah olunur?​

Halk arasında kısaca estetik cerrah, plastik cerrah olarak geçen ünvanı kazanmak için, öncelikle liseden sonra 6 yıl tıp fakültesi eğitimi almak gerekiyor. Akabinde uzmanlık sınavına girerek, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmak gerekiyor. Uzmanlık eğitimi de 6 yıl sürüyor.

Ben aldırmak için hangi bölüm?​

Ben aldırmak için hangi bölüm?
Ben aldırma için hangi bölüme gidilir? Şeklinde sorular karşınıza mutlaka çıkmıştır. Bu soruya: Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bölümü şeklinde yanıt vermekteyiz.

Devlet hastanesinde ben alınır mı?​

cerrahi yöntemle belli belirsiz bir iz mutlaka kalıyor. ben tipine göre çeşitli yöntemler var. azot, kazıma, lazer vesaire gibi. ancak bu yöntemleri özel hastaneler uyguluyor. devlet hastanelerinde plastik cerrahi bakıyor ve direkt cerrahi uyguluyor.

Kalp cerrahi olmak için kaç yıl okumak gerekir?​

6 yıllık lisans eğitiminden sonra Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) girmek ve Kardiyoloji bölümü için gerekli puanı almak, 5 yıl boyunca dâhiliye alanında uzmanlık için asistanlık yapmak.

Cildiye doktoru ben alır mı?​

Cildiye doktoru ben alır mı?
Ben alımı yöntemleri, iz kalıp kalmaması konusunda yine belirleyici olmaktadır. Ben aldırma için hangi bölüme gidilir? Şeklinde sorular karşınıza mutlaka çıkmıştır. Bu soruya: Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bölümü şeklinde yanıt vermekteyiz.
Devlet hastanesinde ben aldırma Hangi bölüm?​
Ben aldırma ücreti ne kadar?​
Bu nedenle ödeyeceğiniz toplam fiyatı belirleyen bir diğer etken ise aldırılmasını istediğiniz toplam nevus sayısıdır. Bu kapsamda ilk ve sonraki eklenen benler şeklinde hesaplama yapılır. SGK güvencesi olanlar için ilk ben 500 TL olup, eklenen her ben için 250 TL alınmaktadır.

Plastik cerrahi uzmanları genel olarak vücutta meydana gelen doku bozuklukları, cerrahi ameliyatlar sonrasında oluşan ameliyat izleri, travmalara bağlı sarkmalar gibi patolojik rahatsızlıklarla ilgilenirken aynı zamanda estetik girişimlerde de bulunabilirler. Plastik cerrahlar, hastaların talepleri doğrultusunda estetik cerrahi müdahaleler yapabilirler.

Plastik cerrah olabilmek için önce liseden sonra 6 yıl tıp fakültesinde eğitim almak gerekmektedir. Daha sonra uzmanlık sınavına girerek Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde uzmanlık eğitimi almak gerekmektedir. Uzmanlık eğitimi de genellikle 6 yıl sürmektedir.

Ben aldırmak isteyen kişilerin başvurabileceği bölümler arasında Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bulunmaktadır. Bu bölümler ben aldırma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Özellikle belirtmek gerekirse, iz kalıp kalmaması konusunda belirleyici olan ben aldırma yöntemleri genellikle özel hastaneler tarafından uygulanmaktadır.

Devlet hastanelerinde plastik cerrahlar ben aldırma işlemlerini yapabilirler ancak belirli cerrahi yöntemler uygulanırken iz kalma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle daha hassas ve detaylı işlemler genellikle özel hastanelerde gerçekleştirilmektedir.

Cildiye doktorları da ben aldırma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ancak ben aldırma işlemi sonucunda oluşabilecek izlerin kalma olasılığı ve tercih edilen yöntemler de önemlidir. Bu konuda da Genel Cerrahi, Dermatoloji ve Plastik Cerrahi bölümleri uzmanlık alanına girmektedir.

Ben aldırma işlemi için belirlenen ücretlerde ise genellikle SGK güvencesi olanlar için standart bir ücret tablosu söz konusudur. İlk ben için belirlenmiş bir ücret alınırken, eklenen her ben için farklı bir miktar eklenmektedir. Özellikle SGK güvencesi altındaki kişiler için ben aldırma ücretleri genellikle standart olarak belirlenir.