AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Plasental dokular ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Plasental dokular ne demek?​

Plasenta, hamilelik sürecinde rahminizde gelişen bir dokudur. Rahminizde gelişmekte olan bebeğiniz için oksijen ve besin sağlarken, bebek kanındaki işe yaramayan maddeleri dışarı atar. Rahim duvarına yapışıktır ve bebek kordonu buradan oluşmaktadır.

Plasenta previa tehlikeli mi?​

Plasenta previa, anne ve bebeğin hayatını tehlikeye atacak ölçüde kanama riski olan bir sorundur. Bu yüzden sezaryen öncesinde uygun kan ürünleri için mutlaka hazırlık yapılmalıdır. Kan bankasına haber verilmelidir.
Desidua bazalis, gebelik materyallerinin (embriyo) dip kısmındaki anneye ait plasentayı oluşturan desidua tabakasıdır. Lipid ve glikojenden zengin iri desidua hücrelerinden meydana gelmiş yoğun bir tabakadır. Desidual plak olarak da adlandırılan bu tabaka koryona sıkıca bağlıdır.
Kürtaj sonrası patoloji sonuçları nedir?
Özellikle düzensiz vajinal kanama şikayetlerinde, rahim içi zarı (endometrium) kalınlığında altta yatan patolojinin ortaya konulması için kürtaj ile doku örneği alınarak, mikroskop altında incelenerek patolojik olarak tanı konmaktadır.
Plasenta kac mm olmali?
Plasenta Boyutu Normal plasenta kalınlığı 2-4 cm’dir. Gebeliğin ilk yarısında milimetre olarak yaklaşık gebelik haftası +/-10mm kadar- dır.

Plasenta previa riski nedir?​

Plasenta previa’da en önemli risk, annenin ve bebeğin hayatını riske sokacak vajinal kanamadır. Hastaların 1/3’ünde vajinal kanama 30 haftadan sonra başlar. Hastaların sadece %10’unda terme kadar vajinal kanama olmaz. Gebeliğin seyri sırasında vajinal kanamaya neden olabileceği için cinsel ilişki önerilmemektedir.

Plasenta previa düzelir mi?​

Gebeliğin erken döneminde plasenta previa tanısı, özellikle de plasentanın rahim boynunu sadece kısmen kapladığı marjinal plasenta previa tanısı konulan çoğu kadında bu rahatsızlık kendiliğinden düzelir.
Patoloji sonuçları işlemin yapıldığı hastaneye başvurmadan E-Nabız sistemi üzerinden de takip edilebilir ve öğrenilebilir.
 
Geri
Üst