Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Plasentadan hangi maddeler gecer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Plasentadan hangi maddeler geçer?​

Plasenta glikoz, amino asit, yağ asitleri, kalsiyum ve D vitamini, oksijen ve bağışıklıktan sorumlu olan immunoglobulin G’yi (IgG) anneden bebeğe iletirken, karbondioksit ve diğer atık maddeleri bebekten alıp anneye transfer eder.
Gebelikte bebeğin yukarı çıkması için ne yapılmalı?
Bebeğin eşinin yukarıya çıkması için herhangi bir şey yapılamaz. Ancak yine de kadın doğum uzmanı doktora gidip rahim ağzı uzunluğu ölçülmeli, erken doğum riski olup olmadığı değerlendirilmelidir. Plasenta, hamileliğin son haftalarına doğru, 24. Haftadan itibaren yukarı doğru hareket eder ve yukarıda kalır.

Plasentanın erken ayrılması nasıl anlaşılır?​

Ablasyo plasenta adı da verilen plasentanın erken ayrılması durumu her 200 gebelikten birinde görülür. Dekolman plasentanın çok karşılaşılan belirtileri ağrı ile birlikte koyu ve pıhtılaşmayan vajinal kanamanın gerçekleşmesi. Özellikle şiddetli ayrılmaların yaşandığı vakalarda rahim oldukça serttir ve gevşemez.
Plasentadan östrojen salgılanır mı?
Plasenta ana endokrin organlardan birisidir. Östrojen ve progesteron gibi steroid hormonlar ile bazı protein hormonların salgılanmasından sorumludur. Plasentanın oluşumu gebeliğin çok erken dönemlerinde, embryo daha blastokist aşamasındayken başlar.

Gebelikte bebeğin eşi ne zaman yukarı çıkar?​

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Veysel Toprak’ın cevabı: (Gebelik başlangıcında bebeğin eşi yani plasenta aşağı yerleşimli olabilir ve ilk aylarda kanama şeklinde semptom verir. İlerleyen haftalarda yaklaşık olarak 25-28. haftalar gibi rahim büyüdükçe rahime yapışık olan eş yukarı doğru yer değiştirir.
Plasenta aşağıda ise yukarı çıkar mı?
Gebeliğin erken haftalarında, plasenta aşağıda yerleşmiş olabilir ama gebelikle beraber, rahim büyüdükçe, zamanla yukarı çıkabilir. Bu nedenle takip etmek gerekir.

Plasenta bebekten ayrılırsa ne olur?​

Ayrılma alanı küçükse, sadece bebekte rahim içi gelişme geriliğine, sebep olurken, tam ayrılmada, erken doğuma ve bebeğin kaybedilmesine yol açabilecek kadar ciddi boyutlara ulaşabilir. Acil bir durumdur ve ortalama 150 doğumdan birinde görülür.
Bebek plasentadan nasıl ayrılır?
Normal şartlar altında plasenta bebek doğduktan sonra rahim kasılmalarıyla yerleştiği bölgeden ayrılır. Bu ayrılma sonrasında rahimin içinde açık kalan atar damarları kasılmanın etkisiyle rahimin kas lifleri arasında büzülür ve kanama durur.

Relaksin plasentadan salgılanır mı?​

gebe olmayanlarda corpus luteum, erkeklerde prostat bezi relaksin üretirken gebelerde dölyatağı duvarı, plasenta * ve fetus çevresindeki zarlar doğum kolaylığı için “rahatlama hormonu” üretir.
 
Geri
Üst