- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Plasenta previa nedir tıp?
Plasenta previa, plasentanın (bebeğin eşinin) rahim ağzını ve doğum yolunu kapatması olarak tanımlanır. Bu durum, normal vajinal doğumu imkansız kılar ve çok ciddi kanama riski ile ilişkilidir.Bebeğin yukari cikmasi icin ne yapmali?
Bebeğin eşinin yukarıya çıkması için herhangi bir şey yapılamaz. Ancak yine de kadın doğum uzmanı doktora gidip rahim ağzı uzunluğu ölçülmeli, erken doğum riski olup olmadığı değerlendirilmelidir. Plasenta, hamileliğin son haftalarına doğru, 24. Haftadan itibaren yukarı doğru hareket eder ve yukarıda kalır.Plasenta kaçıncı haftaya kadar yukarı çıkar?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Veysel Toprak’ın cevabı: (Gebelik başlangıcında bebeğin eşi yani plasenta aşağı yerleşimli olabilir ve ilk aylarda kanama şeklinde semptom verir. İlerleyen haftalarda yaklaşık olarak 25-28. haftalar gibi rahim büyüdükçe rahime yapışık olan eş yukarı doğru yer değiştirir.
Plasenta previa teşhisi kaçıncı haftada konur?
Bazı kadınlarda, gebeliğinin ilk üç ayında hafif bir kanama veya lekelenme gelişir. Ancak plasenta previa tanısı 20. gebelik haftasından sonra konur.
Plasenta previa tanısı nasıl konur?
Plasenta previa tanısı, ultrasonda plasentanın doğum yolunu (internal servikal os) kapattığının doğrulanması ile konulur. Eğer bebeğin eşi rahmin ön yüzüne yerleşmiş ise anterior plasenta previa, eğer rahmin arka yüzüne yerleşmiş ise posterior plasenta previa tanısı konulur.Gebelik kesesi yukarı çıkar mı?
Gebeliğin erken haftalarında, plasenta aşağıda yerleşmiş olabilir ama gebelikle beraber, rahim büyüdükçe, zamanla yukarı çıkabilir.Bebeğin eşinin aşağıda olması ne zaman düzelir?
Bebeğin Eşi Ne Zaman Yukarı Çıkar? Eğer bebeğinizin eşinin aşağıda olduğu yani plasenta previa olduğu teşhisi gebeliğinizin ilk dönemlerinde koyulduysa, 20. haftaya kadar beklenir. Plasenta yani bebeğin eşi son konumunu genellikle 20. haftada alır ve plasenta previa olup olmadığınız 20. haftada kesinleşir.
Plasenta ultrasonda görülür mü?
Plasentanın gelişimi ya da gelişiminde herhangi bir problem olup olmadığı ile ilgili en net bilgi ultrason yardımı ile uzman bir doktor aracılığında anlaşılmaktadır. Plasenta gelişim süreci ve olumsuz durumlar ultrason görüntüsü ile değerlendirilmektedir.