Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Plasenta akreata tanisi nasil konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Plasenta akreata tanısı nasıl konur?​

Plasenta Akreata Tanısı Plasenta akreata, gebelikte yapılan rutin ultrasonlar sırasında tespit edilebilmektedir. Ancak plasenta akreata açısından riskli bir durumdaysanız plasentanın rahim duvarına doğru büyümediğinden emin olmak için doktorunuz bazı testler yapmak isteyebilir.
Plasenta akreata tekrarlar mı?
Önceki gebeliğinde plasenta akreata durumu yaşadıysan bir sonraki gebeliğin için de risk var. Ancak plasenta akreata tekrarlanacak diye kesin bir kural yok. Bu, tamamen bir sonraki hamilelikte plasentanın yerleşeceği konumla alakalı.
Plasenta akreata ne?
Plasentanın rahim içinde normal yerinde değil, rahim ağzında yerleşmesi plasenta previa’dır. Plasenta akreata ise plasentanın rahim duvarına anormal yapışması ve ayrılma zorluğu ile ortaya çıkar.

Gebelik kesesi ne zaman yukarı çıkar?​

Genellikle gebeliğin 20. haftası itibariyle plasentanın yer değiştirmesi mümkündür. Gebeliğin ilk dönemlerinde plasenta rahim ağzına yakın yerleşebilir. Rahim büyümesiyle beraber plasenta üst kısımlara çıkar. Bunun için de gebeliğin 24. haftasına kadar beklenilir.
Dekolman plasenta tekrarlar mı?
Daha önceki gebeliklerinde abruptio placenta olan hastalarda takip eden gebeliklerde durumun tekrar etme olasılığı %10-17 arasındadır. Daha önceki 2 hamileliğinde dekolman olan hastalarda ise %20 olasılıkla durum tekrarlamaktadır.
Bebeğin eşi kaçıncı haftada oluşur?
Bebeğin eşi (plasenta) anne ile bebeğin arasındaki bağlantıyı sağlayan bir organdır. 8’inci haftadan sonra plasentanın gelişimi başlar. Doğum zamanında plasenta yaklaşık 180-200 mm çapında, 20-25 mm kalınlığında ve 500 gr ağırlığında bir organ haline gelir.
Plasenta halk arasında bebeğin eşi olarak bilinir. Plasenta anne ile bebek arasında besin, oksijen ve atık maddelerin iletimini sağlayan önemli bir organdır. Hamilelik döneminde bazen bebeğin eşi rahme yapışabilir. Bazen de rahim ağzını kısmen ya da tamamen kapatır.
 
Geri
Üst