- Konu Yazar
Plantago Lanceolata ne işe yarar?
Usaresi antibakteriyeldir. Yapraklar büzücü, yatıştırıcı ve balgam söktürücüdür. Dahili olarak; ülser, gastrit, ishal, bağırsak tahrişi, kanama, hemoroit, bronşit, nezle, sinüzit, saman nezlesi ve astım tedavisinde kullanılır. Haricen kesikler, cilt iltihapları ve sokmalara karşı kullanılır.Plantago sp nedir?
Sinirotu (Plantago) türleri Plantaginaceae familyasına ait olup, farklı toprak tiplerinde rahatlıkla yetişebilen hem insan hem de hayvan beslemede kullanılan bir permakültür bitkileridir.Sinirli otun sap, çiçek, tohum, yaprak, kök kısımları kullanılabilmektedir. Geleneksel kullanımda; astım için eşit oranda sinirli ot – kekik karışımı kullanılarak çay hazırlanır. Bu çay, bildiğimiz bitki çayları gibi hazırlanabilir. Sinirli ot çayı kaynatılmadan mümkünse ılık su ile demlenmelidir.
Plantago major Leaf Extract nedir?
Plantago major Leaf Extract nedir?Plantago major yaprakları ve Urtica dioica yaprakları kaynatıldığında kabızlık tedavisinde etkilidir. Plantago major yaprakları; Malus sylvestris meyveleri; Cydonia oblonga meyveleri ve Urtica dioica yaprakları demlendiğinde astım, bronşit ve öksürük tedavisinde etkilidir.
Sinirli ot çayı nasıl kullanılır?
Sinirli ot çayı nasıl kullanılır?Öncelikle çay olarak tüketmek için, yaklaşık olarak bir bardak suyu iyice kaynatmak gereklidir. Ardından kaynamış olan suyun içerisine yaklaşık bir ya da iki çay kaşığı öncesinde kurutulup hazırlanmış olan sinir otu eklenmelidir.
Sinirli ot faydaları nasıl kullanılır?
Tek başına zayıflatıcı etkisi olmasa da sinirli ot, vücuttan toksin ve ödem attırıcı özellikleri sayesinde zayıflamaya destek niteliğinde bir bitkidir. Sinir otu bitkisinin yaprakları sivilce, siyah nokta ve akne gibi ciltteki lekelerinin giderilmesinde kullanılır.Sinir otu iltihap söker mi?
İltihap kurutucu etkileri olan Sinir Otu, insan sağlığı için önemli faydalara sahiptir.Astım, bronşit ve akciğer tüberkülozu tedavisinde yardımcı olur. Boğmaca ve inatçı öksürüğü iyileştirir. Bronşlardaki iltihabı giderir.
Sinirli ot ne kadar içilmeli?
Sinirli ot ne kadar içilmeli?Bu sinir otu çayının bir günde iki bardaktan daha fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Sinir otu çay olarak tüketildiğinde sinir sistemini de düzenlemektedir. Genel olarak günlük hayatta yaşanılan genel sorunlardan uzaklaşmak için de bu otu kullanmak mümkündür.
Iltihap için sinir otu nasıl kullanılır?
Iltihap için sinir otu nasıl kullanılır?Sinirli otun yapraklarını havan yardımıyla ezerek suyunu çıkartın. Elde edeceğiniz sinir otu suyu ile cildinize kompres yapın. 30 dakika bekledikten sonra durulayabilirsiniz.