AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Planor egitimi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.576
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Planör eğitimi nasıl alınır?​

Planör adayı yetkili bir uçuş eğitim organizasyonunda veya tescilli kuruluşta onaylı bir kursta teorik bilgi eğitimini tamamlamalıdır. Planör pilot lisansı almak için SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir uçuş eğitim organizasyonunda veya tescilli kuruluşta en az 24 saatlik uçuş süresinin tamamlanmış olması gerekir.

Planörlük brövesi nedir?​

Planörlük brövesi nedir?
Kurslarda başarı gösteren kursiyerler bir kez yalnız uçarak “Planör A” brövesi alırlar. Planör Tekamül(gelişim) Kursuna katılacak kursiyerler kontenjan durumuna göre daha önce “A” brövesi almış başarılı kusiyerlerden seçilir. Gelişim kursunu bitirenler “B” ve “C” brövelerini takiben Planör Pilot Lisansı alırlar.

Planör kaç kilo?​

Planör kaç kilo?
Aracın ağırlığı yaklaşık 500 kilogram. Genellikle fiberglas, plastik ve kontrplak gibi hafif malzemelerden veya alüminyum gibi hafif alaşımlı metallerden üretiliyor. Gövdenin altındaki tek tekerlek iniş için yeterli oluyor. Yumuşak ve otlak alanlara iniş yapabiliyor. Planörler, saat 165 mil hız yapabiliyor.

Planör pilotu ne demek?​

Planör, (Fransızca: Planeur, süzülerek uçmak) üzerinde hiçbir güç kaynağı olmadan uçabilen sabit kanatlı hava taşıtı. Bazı planörlerin motorlu modelleri de vardır.

Planor ne demek?​

Planor ne demek?
19. yüzyılda icat edilen planör, günümüzde de sıklıkla kullanılan bir hava taşıtıdır. Bu taşıtların uçaklardan en büyük farkı, motor ya da başka bir güç kaynağına gereksinim duymadan uçabilmesidir. Kanatları sabit olan planörün mucidi Alman mühendis Otto Lilienthal’dir.

Planörde motor var mı?​

Planörde motor var mı?
Planör aynı zamanda insanlar tarafından bir hobi olarak görülmekte ve de icra edilmektedir. Aerodinamik yapıları sayesinde uçmak için motora ihtiyaç duyulmayan planörlerin kokpitleri çift ya da tek kişilik olabilir. Planörlerde herhangi bir motor düzeneği bulunmamaktadır.
Planör ne kadar havada kalır?​
Planör, sessiz çalışan bir hava taşıtı olduğu için de tercih edilmektedir. Bu motorsuz hava taşıtlarıyla saatte yaklaşık 250 km. hızla uçmak mümkün. Küçük bir kokpiti bulunan planörlerin üst kısmında bir cam yer alır. Bu cam, havalandırma için kullanılır.
 
Planör eğitimi nasıl alınır sorusuna detaylı cevap vermek gerekirse, bir planör adayı yetkili bir uçuş eğitim organizasyonunda veya tescilli bir kuruluşta onaylı bir kursta teorik bilgi eğitimini tamamlamalıdır. Planör pilot lisansı alabilmek için SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından yetkilendirilmiş bir uçuş eğitim organizasyonunda veya tescilli kuruluşta en az 24 saatlik uçuş süresini tamamlamış olması gerekmektedir.

Planörlük brövesi, kurslarda başarı gösteren kursiyerlere verilen belgelerdir. Kurslarda başarı gösteren kursiyerler bir kez yalnız uçarak "Planör A" brövesi alırlar. Daha sonra Planör Tekamül Kursuna katılacak olan başarılı kursiyerler belirlenir ve bu kursu tamamlayanlar "B" ve "C" brövelerini takiben Planör Pilot Lisansı alırlar.

Planörler genellikle fiberglas, plastik, kontrplak gibi hafif malzemelerden ya da alüminyum gibi hafif alaşımlı metallerden üretilir ve yaklaşık 500 kilogram ağırlığındadır. Genellikle araçların altında tek bir tekerlek bulunur ve yumuşak alanlara iniş yapabilirler. Planörler saatte 165 mil hıza ulaşabilirler.

"Planör pilotu" terimi, üzerinde hiçbir güç kaynağı olmadan uçabilen sabit kanatlı hava taşıtlarını uçuran kişiyi ifade eder. Planörler genellikle motor gücü olmadan da uçabilen hava taşıtlarıdır ancak bazı modellerinde motor da bulunabilir.

Planör, genellikle bir hava taşıtı olup, motor gücüne ihtiyaç duymadan uçabilen bir hava aracıdır. Planörler genellikle hobi amaçlı kullanılır ve herhangi bir motor düzeneği bulunmaz.

Son olarak, planörlerin havada kalma süresi genellikle hava koşullarına ve pilotun uçuş becerisine bağlıdır. Motorsuz olan planörler sessiz çalıştıkları için tercih edilir ve saatte yaklaşık 250 km hızla uçabilirler. Planörlerin genellikle küçük kokpitleri vardır ve üst kısmında bir cam bulunur, bu cam genellikle havalandırma için kullanılır.
 
Geri
Üst