Plakadan HGS sorgulama nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Plakadan HGS sorgulama nasıl yapılır?​

- e-Devlet Kapısı…http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “GirişYap” bağlantısına tıklayınız.
- Kimlik Doğrulama Sistemi…
- Kimlik Doğrulama Yöntemi…
- Kullanmanız gereken hizmetin adı “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama”dır.

HGS etiketi yapıştırmak gerekir mi?​

Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.
HGS almak için ne gerekli 2021?
Kimlik fotokopisi ve araç ruhsatınızın yanınızda yer alması yeterli olacaktır. Bu iki belge ile birlikte size en yakın PTT şubesine ya da anlaşmalı bankalara ziyarette bulunabilir, dilerseniz de kara yolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından HGS kartlarınızı temin edebilirsiniz.

Ilk defa HGS nasıl alınır?​

HGS’yi isteyen PTT şubelerinden isteyen anlaşmalı bankalar ve petrol ofislerinden alabilirler. PTT’de HGS ilk alım ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.

Plakaya ait HGS var mı?​

PTT üzerinden HGS bakiye sorgulamak için: hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine giriş yapılır. “Müşteri Hizmetleri” sekmesini tıklanır. Araç plakası, TC kimlik numarası, vergi numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası bilgilerinden birini girerek HGS bakiye bilgisine ulaşılır.
HGS kalan bakiye nasıl sorgulanır?
HGS bakiyenizi telefon aracılığıyla öğrenmek isterseniz öncelikle HGS Çağrı Merkezini aramanız gerekmektedir. 0 850 460 60 60 nolu telefonu arayıp bakiye durumunuz hakkında tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.
HGS’de okuma tepeden oluyor ve plakayı okuyor. Vatandaşların yüzde 40’ı HGS etiketi olmadan geçiş yapmış bu yüzden plakaya bakılıyor. Etiketten araca ait bilgiler var. O bilgiler ve plaka ile doğrulanıyor.
Tural, HGS etiketi olmadan geçiş yapan araç sahibinin, 7 gün içinde HGS etiket almaması durumunda geçiş ücretinin 10 katı kadar ceza kesildiğini belirterek, ”En uzun mesafenin 10 katı ceza. Normal şartlarda 165 lira. Geçiş ücreti ile 10 kat ceza kesiliyor” dedi.
Bankadan HGS almak için ne gerekiyor?
Bankalardan HGS Etiketi Nasıl Alınır?

PTT’ye gitmeden HGS nasıl alinir?​

HGS almak için üç farklı yol bulunmaktadır:
- PTT şubelerinden araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile temin etmek.
- Anlaşmalı bankalar aracılığıyla temin etmek.
- Karayolu giriş-çıkışlarındaki satış noktalarından temin etmek.

HGS yi hangi banka ücretsiz veriyor?​

HGS’yi hangi banka ücretsiz veriyor diye merak ediyorsanız şimdilik sadece Garanti ve İş bankasının bunu sağladığınız söyleyebiliriz. Garanti bankasından ücretsiz HGS almak için hesabınız olması yeterlidir. İnternet bankacılığı konusunda gelişmiş banka olan Garanti internet üzerinden de başvuru imkânı sunmaktadır.
HGS hangi araca ait?
Köprü ve otoyollardan geçişte kullanılan HGS ve OGS almak için araç sınıfları önem arzediyor. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller bulunurken, 2. sınıf araç minibüs, 3. sınıf araç, otobüs, 4. sınıf araç kamyon 5. sınıf araç tır, 6. sınıf araç motosiklettir.

HGS de ne kadar bakiyem var?​

HGS ÜRÜN BAKİYEMİ VE GEÇİŞLERİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.

HGS ne kadar kaldı?​

HGS bakiyenizi telefonla öğrenmek isterseniz, HGS Çağrı Merkezi’ne ait 0 850 460 60 60 nolu telefonu arayabilir; bakiye durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.
 
Geri
Üst