AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Plaka ayirma nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.325
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Plaka ayırma nasıl yapılır?​

Plaka tahsis işlemi günümüzde daha kolay hale gelmiştir. Eskiden biraz daha zor olan tahsis işlemi günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait internet sitesinden de yapılabilir hale geldi. Site üzerinden plaka seçilir ve size 24 saat süre verilir.

Plakamı kaybettim ne yapmalıyım 2021?​

Plakamı kaybettim ne yapmalıyım 2021?
Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz. Şu unutulmamalıdır ki bir araca ait olan plaka en fazla 1 kere kaybolabilir.

Boş plaka nereden bakılır?​

Boş plaka sorgulama işlemlerinin en kolay ve pratik yöntemi SMS ile plaka sorgulamadır. Tüm GSM operatör kullanıcıları 11 TL ücret karşılığında plaka sorgulama yaptırabilmektedirler. Cep telefonların mesaj bölümüne “Detay boşluk Plaka” yazdıktan sonra 5664’e kısa mesaj atmaları yeterlidir.

Araç plakası düştü ne yapmalıyım?​

Araç plakası düştü ne yapmalıyım?
Eğer aracınızın plakası düşerse, hemen notere gitmeniz gerekmektedir. Notere giderek, gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. Araç kimliğine göre işlem başlatılacaktır. Günümüzde işlenen suçlara her geçen gün bir yenisi daha eklenmektedir.

Plaka değişikliği için nereye başvurulur?​

Plaka yenileme işlemi için önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınır. Nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazır olduğunda randevuya gidilir. Ardından yeni plaka Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilir.

Özel isimli plaka nasıl alınır?​

Özel isimli plaka nasıl alınır?
2019 Güncelleme: Geçen yıl noter ile araba alım satımlarında yapılan değişiklik ile artık noterden plaka talebinde bulunabiliyor ve anında size sistem bir plaka atıyor. O plakayı istemezseniz emniyet müdürlüğüne başvurup 5-15 bin tl bir tutar ödeme yapıp özel plaka alabiliyorsunuz.

Plaka kaç harf olur?​

Türk plaka standartlarına uyan sivil plakaların karakter sayısı 7 veya 8′ dir. Karakter sayısı, plakanın 2. kısmını oluşturan harf sayısıyla doğrudan ilişkilidir. kinci kısım 1,2 veya 3 harften oluşmaktadır. 2. kısımda 1 harf varsa 3. kısımda 4 rakam, 2 harf varsa 3 veya 4 rakam, 3 harf varsa 2 rakam olur.

Hangi plakalara plaka bastırma ücreti?​

Hangi plakalara plaka bastırma ücreti?
Plaka değiştirme masrafı: Kayıp plakalar için tek plaka bastırma ücreti 21 TL, bağış ücreti ise 9.50 TL’dir (Bağış ücreti her yerde istenmemektedir.) Buna karşın çift plaka bastırma ücreti 42 TL ve ruhsat yenileme ücreti de 120 TL’dir.

Hangi plaka basım merkezlerinde yapılmalıdır?​

Şoförler Odası’na bağlı olan plaka basım merkezlerinde yapılmaktadır. Tabii bunun için öncelikle noterden evrak almanız gerekir. Noterde işlemleriniz 5 dakikada, plaka basım yerinde ise 10 dakikada halledilir. Plaka Yenilemek İçin İkamet Edilen Yer Önemli mi?

Plaka ne zaman yenilenir, kaç gün sürer?​

Plaka ne zaman yenilenir, kaç gün sürer?
Plaka Nerede Yenilenir, Kaç Gün Sürer? Şoförler Odası’na bağlı olan plaka basım merkezlerinde yapılmaktadır. Tabii bunun için öncelikle noterden evrak almanız gerekir. Noterde işlemleriniz 5 dakikada, plaka basım yerinde ise 10 dakikada halledilir. Plaka Yenilemek İçin İkamet Edilen Yer Önemli mi?

Hangi il ve ilçelerde plaka değişikliği yapılmalı?​

Tek plakası olan motorlu bisiklet ya da motosiklet söz konusu ise, plaka değişikliği yapmak mecburidir. Bulunduğunuz il veya ilçenin Emniyet Müdürlüğü’ne ait web sitesinden “Plaka Zayi İşlemi” sayfasına girin ve randevu alın. Başvuru sırasında kimlik ve ruhsat fotokopisini yanınızda bulundurun.
 
Plaka ayırma işlemi artık daha kolay hale gelmiştir ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de gerçekleştirilebilir. Site üzerinden plaka seçimi yapabilir ve size 24 saatlik bir süre verilir. Plakamı kaybettiğimde ne yapmalıyım sorusuna verilen cevap ise oldukça açıklayıcı. Plakanın kaybolduğu durumda trafik şubesi sizi notere yönlendirir ve plakanın kayıp olduğunu noter aracılığıyla beyan ederek plaka basım kağıdını alabilirsiniz. Ardından en yakın şoförler odasından yeni plakanızı çıkartabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki bir araca ait olan plaka en fazla bir kez kaybolabilir.

Boş plaka sorgulama işlemi için en kolay ve pratik yöntemin SMS ile yapılabildiği belirtiliyor. Tüm GSM operatör kullanıcıları 11 TL karşılığında plaka sorgulama yaptırabilirler. Cep telefonlarının mesaj bölümüne "Detay boşluk Plaka" yazılarak 5664'e mesaj atılması yeterlidir.

Araç plakasının düşmesi durumunda hemen notere gitmek gerektiği vurgulanmış. Notere gidilerek gerekli işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Günümüzde işlenen suçlara her geçen gün bir yenisi daha eklendiği belirtilmiş.

Plaka değişikliği için öncelikle Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınması gerektiği söylenmiş. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve araç ruhsatı ile eski plakaların hazır olması durumunda randevuya gidilebileceği ifade edilmiş. Yeni plaka ise Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezlerinde yaptırılabilmektedir.

Özel isimli plaka talebi için ise noter aracılığıyla ya da Emniyet Müdürlüğüne başvurarak belirli bir ücret karşılığında özel plaka alınabileceği bilgisi verilmiş.

Plakanın kaç harf olacağına dair detaylar da paylaşılmış. Türk plaka standartlarına uyan sivil plakaların genellikle 7 veya 8 karakterden oluştuğu belirtilmiş.

Son olarak, hangi plakalara plaka bastırma ücreti alındığı ve plaka basım merkezlerinin nerede bulunduğuyla ilgili bilgiler de açıklanmış. Plaka değiştirme masrafları ve gerekli evraklar konusunda detaylı bilgi verilmiş.
 
Geri
Üst