Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

PKI temel islevleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.233
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

PKI temel işlevleri nelerdir?​

Açık Anahtar Altyapısı (Public Key Infrastructure – PKI), güvenilir iletişim ve güvenilir veri depolama amacıyla, asimetrik şifrelemeyi kullanarak anahtar üretimi ve yönetimini sağlayan, veritabanı, servis, uygulama ve standartlar topluluğudur.
PKI Nedir tip?
Sertifikaların ve anahtar ikililerinin yönetimini sağlayan yazılımsal ve yordamsal bütünlüğe PKI denmektedir.

PKI Monitor application nedir?​

AÇIK ANAHTAR ALTYAPISI (PKI) Açık anahtar altyapısı (Public Key Infrastructure), güvenilir iletişim ve veri depolama amacıyla, asimetrik şifreleme kullanılarak anahtar üretimi ve yönetimi sağlayan, veri tabanı, servis ve uygulama hizmetlerinin bütünüdür.
Açık anahtar yapısı nedir?
Açık Anahtar Şifreleme, kullanıcıların güvenli olmayan ağlarda dijital sertifikaların kullanılması suretiyle güvenli bir şekilde iletişim kurabilmesini ve karşı tarafın kimliğini doğrulamasını sağlayan bir şifreleme yöntemidir.

Certificate Authority Server nedir?​

Certification Authority servisi, kullanıcı ve bilgisayarlara sertifika verme ve sertifika yönetme işlemleri için kullanılmaktadır. Active Directory Certificate Services, sertifikaların yayımlanması ve doğrulanmasını saglar.
Aaa Certificate nedir?
Authentication (doğrulama), Authorization (yetkilendirme) ve Accounting (aktivite izlenmesi) kısaca AAA olarak bilinen ve ağ kaynaklarına güvenli erişimi sağlayan güvenlik unsurlarıdır.

Dijital sertifikaları yöneten genel anahtar altyapı standardı nedir?​

Açık anahtar altyapısı (AAA), dijital sertifikaların 9 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. oluşturulması, yönetimesi, dağıtılması, kullanılması ve yeri geldiğinde iptal edilebilmesi için donanım, yazılım, kullanıcılar(kurumlar veya insanlar) kurallar ve gerekli prosedürlerden meydana gelen bir …
256 bit SSL ile korunmaktadır ne demek?
128 bit’te daha az şifreleme olduğundan daha işlemler daha hızlı gerçekleştirilebilir.256 bit ise daha fazla şifreleme anahtarına sahip olduğu için çok daha güvenlidir. Birçok SSL sağlayıcısı 128/256 bit ve 256 bit şifreleme seçeneği sunar. SSL sertifikası kimlik doğrulaması sağlandıktan sonra verilir.

PKI sertifikası nedir?​

PKI’da, CA (Certificate Authority) adı verilen üçüncü parti güvenilir kuruluşlar güvensiz ağ (internet) üzerinde iletişimde bulunmak isteyen bütün partiler (istemci, sunucu) için dijital sertifikalar üretirler. Bu sertifikaların içerisine sertifikanın verildiği partilerin Public Key ‘i konur.
Dijital sertifika ne işe yarar?
E-sertifika, online ve uzaktan eğitimler sonunda verilen, alınan eğitimin başarı ile tamamlandığını gösteren belgelerdir. E-sertifika, dijital eğitim platformlarında, sertifikayı almaya hak kazanmış kişilerin hesabında gözükür.

Sertifika sorgulama nasıl yapılır?​

Sertifikamı nasıl kontrol edebilirim? Sertifikanızın üzerinde yer alan sertifika numarasını yazınız ve telefonunuzda bulunan herhangi bir QR kod okuyucuya sertifikanızın üzerindeki QR kodu okutarak sertifikanızın doğruluğunu kontrol edin. Sertifika aldığınız kurumdan anlık doğrulama sistemli sertifika talep ediniz.
SSL kontrolü nasıl yapılır?
İnternet tarayıcınıza bu adresi yazarak bağlandığınızda adres çubuğunda https:// yazısı ve karşılığında bir kilit resmi görmeniz gerekir, eğer https:// yazısı ve kilit resmi yoksa ssl güvenlik sertifikası ile korunmayan bir sitedesiniz demektir.

Sertifikanın gerçek olduğunu nasıl anlarız?​

SSL ile güvenli ödeme nedir?
SSL ile internet tarayıcısına girilen bilgilerinin şifrelenerek transfer edilmesini (post edilmesini) sağlayan güvenlik protokolüdür. Veri trafiği şifrelenir ve şifreli trafik başkaları tarafından izlenemez, kredi kartı ve diğer kişisel bilgiler trafik izlenerek okunamaz.

SSL güvenli mi?​

Kısacası: SSL, internet bağlantılarının güvenli olmasını sağlar ve suçluların iki sistem arasında aktarılan bilgileri okumasını ya da değiştirmesini engeller. Adres çubuğundaki URL’nin yanında bir asma kilit işareti görüyorsanız bu, ziyaret ettiğiniz sitenin SSL sertifikasıyla korunduğu anlamına gelir.
 
Geri
Üst