AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pizzanin yumusak olmasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pizzanin yumusak olmasi icin ne yapmali?​

Unu bir kaba eleyin. Eleme işlemi sayesinde ununuz havalanır, daha çok kabarır ve daha homojen bir hamur elde etmenizi sağlar. Ayrıca pizza hamuru hazırlarken seçilen unlar da oldukça önemli. Pizza unu, eğer pizza ununuz yoksa baklavalık veya ekmeklik un kullanmanızı öneririz.

Pizza hamuru bekler mi?​

Hamur bir gece çok yavaş soğukta mayalanmaya bırakılır. En güzel pizza hamurları buzdolabında bir gece bekletilmiş hamurlarla yapılır.
Pizza hamuru ne kadar dinlendirilmeli?
Sakın fazla yoğurmayın, hamur pamuk yastığı gibi kalmalı. Aynı zamanda unlayarak tezgaha yapışmamasını sağlayın. Yaptığınız yuvarlağı tekrar kaba koyup ağzını streç filmle kapatın ve yaklaşık 40 dakika dinlenmeye bırakın.

Pizza hamuru önceden pişirilir mi?​

Pizzanın hamuru pişerken fazla kabarmaması için çatalla her tarafını deliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Pizza hamuru ne kadar bekleyebilir?​

Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Pizza hamuru aksamdan yapılır mı?
Su, süt, maya ve toz şekeri karıştırıyoruz. Un, zeytinyağ ve tuz ekleyip yapışkan bir hamur elde ediyoruz. Kabın üzerini kapatıp 1 gece oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha önce söylediğimiz gibi mayalı hamur oda sıcaklığında maksimum 4 saat, buzdolabında ise maksimum 3 gün bekletilmelidir. 3. günün sonunda hamurda ekşimeler meydana gelir ve kıvamı bozulur.
Pizza en sevilen yiyeceklerdendir. Pizza, 180-200 derecelik fırında pişirilir, pişirmek için ortalama süre 25- 30 dakikadır. Şayet fırından ekmek hamuru alırsanız pişirme süresi 10 dakikaya inecektir.
Pizza hamurun kizarmasi icin ne yapmali?
İçinde kullanacağınız su, süt gibi malzemeleri de mutlaka ama mutlaka ılık kullanmaya özen gösterin. Bu malzemeleri ılık kullanmanız mayanın daha kolay aktif hale gelmesini ve hamurun beklediğiniz şekilde kabarmasını sağlar.
 
Geri
Üst