Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin ;
5 su bardağı un
1 paket maya (yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Sosu İçin:
1 paket domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını çukur yapıyoruz ve tüm gereçleri oraya ekleyerek yoğuruyoruz.
Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Sosumuz için gerekli olan tüm materyalleri karıştırıyoruz ve ocakta pişiriyoruz.
Hamurumuz mayalanınca eşit kesimlere bölüyoruz ben 3 modüle ayardım sonra onları açıyoruz.
Kenarlarını katlayarak çatalla tabanını deldiğimiz hamurumuzu tepsiye alarak evvel sosunuzdan sonra da istediğiniz gereçlerden ekliyoruz.
200 derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun .
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur İçin ;
5 su bardağı un
1 paket maya (yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Sosu İçin:
1 paket domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını çukur yapıyoruz ve tüm gereçleri oraya ekleyerek yoğuruyoruz.
Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Sosumuz için gerekli olan tüm materyalleri karıştırıyoruz ve ocakta pişiriyoruz.
Hamurumuz mayalanınca eşit kesimlere bölüyoruz ben 3 modüle ayardım sonra onları açıyoruz.
Kenarlarını katlayarak çatalla tabanını deldiğimiz hamurumuzu tepsiye alarak evvel sosunuzdan sonra da istediğiniz gereçlerden ekliyoruz.
200 derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun .
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı