Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 – 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Diğer materyaller;
Sosis, sucuk, kaşar peyniri, mısır, siyah-yeşil zeytin, kapya-yeşil biber, mantar,beyaz peynir, fesleğen, mozzarella vb. (isteğe göre)
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için tüm materyalleri bir kaba alıp, güzelce yoğuruyoruz.
Bir kenara alıyoruz ve yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. (aceleniz varsa şayet dinlendirmenize gerek yok. ) hafif ele yapışan bir kıvam elde edelim, zira un serpip açmamız gerekecek.
Daha sonra ister 4 eşit kesime, isterseniz 2 modüle bölebilirsiniz.
Üzerini pak bir bezle örtelim, ve sırayla hepsini teker teker açmaya başlayalım.
Açtığımız hamura çatal ile delikler açalım ki, kabarmasın.
Daha sonra 180° fırında, 3 dakika ön pişirme yapalım.
Fırından çıkarıp gereçlerimizi de ekleyip, 180° fırında yavaş yavaş pişirelim ve fırından alalım.
İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimlere ayıralım ve servise hazır. Şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pizza hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 – 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Diğer materyaller;
Sosis, sucuk, kaşar peyniri, mısır, siyah-yeşil zeytin, kapya-yeşil biber, mantar,beyaz peynir, fesleğen, mozzarella vb. (isteğe göre)
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için tüm materyalleri bir kaba alıp, güzelce yoğuruyoruz.
Bir kenara alıyoruz ve yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz. (aceleniz varsa şayet dinlendirmenize gerek yok. ) hafif ele yapışan bir kıvam elde edelim, zira un serpip açmamız gerekecek.
Daha sonra ister 4 eşit kesime, isterseniz 2 modüle bölebilirsiniz.
Üzerini pak bir bezle örtelim, ve sırayla hepsini teker teker açmaya başlayalım.
Açtığımız hamura çatal ile delikler açalım ki, kabarmasın.
Daha sonra 180° fırında, 3 dakika ön pişirme yapalım.
Fırından çıkarıp gereçlerimizi de ekleyip, 180° fırında yavaş yavaş pişirelim ve fırından alalım.
İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimlere ayıralım ve servise hazır. Şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı