Pizza

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru için
5 su bardağı un
1 paket instant kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (parmağını 10 saniye suda beklettiğinde dayanabilcek ısıda olmalı yani sıcakta değil soğukta olmamalı)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizzanın altına serpmek için
1 yemek kaşığı mısır unu
Üzeri için
Biraz kaşar rendesi
Biraz telli peynir
Sucuk
Mısır
Zeytin
Mantar
Çarliston biber ( iç materyalleri size kalmış)
Pizza sosu için
1 adet orta uzunluk domates rendesi
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
1,5 çay bardağı su

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır unu hariç birinci evvel hamurumuz için instant maya,şeker ve ılık suyu karıştırıp düzgünce eriyip çözülünce hamur için gerekli bütün gereçleri karıştırıyoruz.
5 dakika yoğurup yumuşak bir hamur yaptıktan sonra üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra mayalanan hamurumuzu 3 eşit modüle bölüyoruz ve her tarafını unlayıp ince yuvarlak olacak formda tepsimizin uzunluğuna uygun hamurumuzu merdaneyle açıyoruz.
Açtığımız hamuru tepsiye koymadan evvel mısır ununu her tarafına serpip üzerine hamuru seriyoruz. ( mısır ununu ben bir defa tepsiye serpiyorum esasen biri pişip aldığımda altında unu kalıyor onu dökmüyorum başka pişecekleri de üstüne seriyorum.
Tepsideki hamurumuzun her tarafını çatallıyoruz ki fazla kabarık ve ekmek üzere olmasın.
Kenarlarına da daha yuvarlak olacak biçimde çatalla da düzlüyorum tıpkı vakitte. ( tam yuvarlak olmadı hamurum diye sıkıntı etmeye gerek yok tepside çatalla hal verilebiliyor zaten).
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu ortada sosumuzu ve iç materyallerini hazırlıyoruz.
Hamuru tam pişmeden fırından alıyoruz.
Yarı pişen hamurumuzun üzerine sosumuzu kaşıkla her tarafına sürüyoruz.
Daha sonra rendelenmiş kaşar ve başka iç materyalleri de üzerine diziyoruz.
Yine evvelce ısıttığımız 200 derece fırında alt katında yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz yada kenarları kızardıysa pişmiş demektir.
Fırından alıp 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.Dışarıdaki pizzalardan farksız ayırt edemeyeceğiniz bir pizza oluyor Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst