- Konu Yazar
- #1
Pizza Tanımı İçin Materyaller
Sosu için;
1 adet rendelenmiş domates
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen yahut nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber ve acı seviyorsanız pulbiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş yeterlice ezilmiş sarımsak
Çeyrek çay bardağı su
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
Aldığı kadar ılık su
Üzeri için;
1 dolu kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk
Biber
Siyah zeytin
Mısır
Domates
(siz dilerseniz mantar, sosis, ince halka doğranmış turşu salatalık da ek edebilirsiniz, pizzada hudut yok)
Pizza Tanımı Yapılışı
Sosu için yağda domatesi eriyecek halde pişiriyoruz.
İçine salçasını, sarımsağını ve baharatı ekleyip kavuruyoruz.
En son suyu koyup çekmesini bekleyip altını kapatıyoruz. Sosunuz soğuk olmalı.
Hamuru için tüm materyalleri bir kapta yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Ben kahvaltılık siyah zeytini kiraz çekirdeği çıkardığımız aletle çekirdeğini kendim çıkarıp halka biçiminde doğruyorum. Siz hazır da kullanabilirsiniz.
Zeytini, sucuğu, biberi halka biçiminde doğruyoruz.
Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz.
Büyük fırın tepsimizi yağlayıp üzerine biraz un serpiyoruz.
Hamurumuzu az unlanmış tezgahta tepsinin azıcık kenarına çıkacak büyüklükte açıyoruz.
Hamuru tepsiye yerleştirip her yerine çatalla delikler açıyoruz. (Bu süreç değerli. Bunu hamurun ortasının boş bir halde kabarmasını önlemek için yapıyoruz. ).
Üzerine hazırladığımız sosun tamamını sürüp kaşarın bir kısmını üzerine seriyoruz.
Sonra sırasıyla hangilerini kullanıyorsanız et eserlerini diziyoruz.(mantar kullanacaksanız bu evrede et eserinin üzerine mantar koymalısınız. ).
Daha sonra sırayla biber, zeytin ve mısırı ekliyoruz. (turşuyuda bu basamakta koymalısınız).
Mısırı konserve kullanabilirsiniz. – ben yazın kendim haşlayıp taneleyip buzluğa atıp onları kullanıyorum-.
Üzerine 1 tane çok kalın olmadan yarım ay doğranan domatesi ekliyoruz. (ben mevsimi olmadığı için bu sefer kullanmadım.
Tepsimizi fırının orta kısmına yerleştirip pişmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkarmadan 10 dakika evvel kalan kaşarımızı üzerine serip kaşarın eriyip kızarmasını bekliyoruz.
Fırından fırına pişme müddeti değişiklik gösterebiliyor. Benim fırınımda 180 derecede 50-60 dakika da pişiyor. Siz 40 dakikadan sonra denetimli pişmeye bırakın.
Fırından çıkarıp dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun
Sosu için;
1 adet rendelenmiş domates
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen yahut nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber ve acı seviyorsanız pulbiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş yeterlice ezilmiş sarımsak
Çeyrek çay bardağı su
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
Aldığı kadar ılık su
Üzeri için;
1 dolu kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk
Biber
Siyah zeytin
Mısır
Domates
(siz dilerseniz mantar, sosis, ince halka doğranmış turşu salatalık da ek edebilirsiniz, pizzada hudut yok)
Pizza Tanımı Yapılışı
Sosu için yağda domatesi eriyecek halde pişiriyoruz.
İçine salçasını, sarımsağını ve baharatı ekleyip kavuruyoruz.
En son suyu koyup çekmesini bekleyip altını kapatıyoruz. Sosunuz soğuk olmalı.
Hamuru için tüm materyalleri bir kapta yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Ben kahvaltılık siyah zeytini kiraz çekirdeği çıkardığımız aletle çekirdeğini kendim çıkarıp halka biçiminde doğruyorum. Siz hazır da kullanabilirsiniz.
Zeytini, sucuğu, biberi halka biçiminde doğruyoruz.
Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz.
Büyük fırın tepsimizi yağlayıp üzerine biraz un serpiyoruz.
Hamurumuzu az unlanmış tezgahta tepsinin azıcık kenarına çıkacak büyüklükte açıyoruz.
Hamuru tepsiye yerleştirip her yerine çatalla delikler açıyoruz. (Bu süreç değerli. Bunu hamurun ortasının boş bir halde kabarmasını önlemek için yapıyoruz. ).
Üzerine hazırladığımız sosun tamamını sürüp kaşarın bir kısmını üzerine seriyoruz.
Sonra sırasıyla hangilerini kullanıyorsanız et eserlerini diziyoruz.(mantar kullanacaksanız bu evrede et eserinin üzerine mantar koymalısınız. ).
Daha sonra sırayla biber, zeytin ve mısırı ekliyoruz. (turşuyuda bu basamakta koymalısınız).
Mısırı konserve kullanabilirsiniz. – ben yazın kendim haşlayıp taneleyip buzluğa atıp onları kullanıyorum-.
Üzerine 1 tane çok kalın olmadan yarım ay doğranan domatesi ekliyoruz. (ben mevsimi olmadığı için bu sefer kullanmadım.
Tepsimizi fırının orta kısmına yerleştirip pişmeye bırakıyoruz.
Fırından çıkarmadan 10 dakika evvel kalan kaşarımızı üzerine serip kaşarın eriyip kızarmasını bekliyoruz.
Fırından fırına pişme müddeti değişiklik gösterebiliyor. Benim fırınımda 180 derecede 50-60 dakika da pişiyor. Siz 40 dakikadan sonra denetimli pişmeye bırakın.
Fırından çıkarıp dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun