Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
Üzerine sürülen sos için;
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst malzeme için;
200 gram mozeralla peynir
200 gram kasar peyniri
1 halka sucuğun yarısından biraz fazla
Mantar, biber, mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
Piştikten sonra üzerine serpmek için;
Pizza baharatı tozu karışımı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kişniş
Çay kaşığı ucu ile karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ve şekeri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım ve instant mayayı ekleyip tekrar karıştırıp tuzunu, yağını dökelim ardından unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile güzelce karıştıralım.
Sonra elimizle yoğuralım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim üzerini kapatalım sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
Bu arada sucuğu doğrayalım, kaşar peynirini rendeleyelim, sosu için verilen malzemeyi karıştıralım ve birazcık su ile ketçap kıvamında olacak şekilde açalım.
Mayalanan hamuru 3 beze yapalım. Bezenin birini üzerine birazcık un alalım ve merdane veya oklava ile istediğimiz pizza büyüklüğünde ne kalın ne ince olacak şekilde büyütelim açalım.
Tepsiye yağlı kağıt veya azıcık mısır unu serpelim. Açtığımız pizza hamurunu tepsiye alalım aralıklı çatal batıralım.
Kenarlarını ince ve düzgün olacak şekilde üste bükelim. Ön pişirme yapmak için fırını 200 dereceye sadece alt pişirme ayarına ayarlayalım ısınsan fırının ilk rafına pizza tepsisini koyalım 7-8 dakika sonra alalım ve üzerine fırça ile sosundan her yerine sürelim.
Üzerine mozeralla peynirini serpelim, sucukları dizelim (torunlarım sade istediği için ben bu malzemeleri kullandım. Siz yukarda belirttiğim gibi istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz) ve tekrar fırına verelim.
Bu sefer fırının en altında pişirelim üstü çabuk pişiyor zaten pizzanın altını kontrol edelim kızardı ise kaşar peynirini serpelim tekrar fırının kapağını kapatıp kaşarlar eriyince nefis pizzamız hazır demektir.
Pizzayı önce dört dilim sonra dilimleri ortadan tekrar dilimleyelim toplam 8 dilim ediyor. Sıcak sıcak üzerine pizza baharatı karışımı tozu serpelim ayrı bir lezzet katıyor.
Afiyet olsun.
Not: Ayrıntılı anlattığım için biraz uzun oldu ama püf noktalarını tek tek yazdım
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
Üzerine sürülen sos için;
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst malzeme için;
200 gram mozeralla peynir
200 gram kasar peyniri
1 halka sucuğun yarısından biraz fazla
Mantar, biber, mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
Piştikten sonra üzerine serpmek için;
Pizza baharatı tozu karışımı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kişniş
Çay kaşığı ucu ile karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz biber
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ve şekeri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım ve instant mayayı ekleyip tekrar karıştırıp tuzunu, yağını dökelim ardından unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile güzelce karıştıralım.
Sonra elimizle yoğuralım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim üzerini kapatalım sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
Bu arada sucuğu doğrayalım, kaşar peynirini rendeleyelim, sosu için verilen malzemeyi karıştıralım ve birazcık su ile ketçap kıvamında olacak şekilde açalım.
Mayalanan hamuru 3 beze yapalım. Bezenin birini üzerine birazcık un alalım ve merdane veya oklava ile istediğimiz pizza büyüklüğünde ne kalın ne ince olacak şekilde büyütelim açalım.
Tepsiye yağlı kağıt veya azıcık mısır unu serpelim. Açtığımız pizza hamurunu tepsiye alalım aralıklı çatal batıralım.
Kenarlarını ince ve düzgün olacak şekilde üste bükelim. Ön pişirme yapmak için fırını 200 dereceye sadece alt pişirme ayarına ayarlayalım ısınsan fırının ilk rafına pizza tepsisini koyalım 7-8 dakika sonra alalım ve üzerine fırça ile sosundan her yerine sürelim.
Üzerine mozeralla peynirini serpelim, sucukları dizelim (torunlarım sade istediği için ben bu malzemeleri kullandım. Siz yukarda belirttiğim gibi istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz) ve tekrar fırına verelim.
Bu sefer fırının en altında pişirelim üstü çabuk pişiyor zaten pizzanın altını kontrol edelim kızardı ise kaşar peynirini serpelim tekrar fırının kapağını kapatıp kaşarlar eriyince nefis pizzamız hazır demektir.
Pizzayı önce dört dilim sonra dilimleri ortadan tekrar dilimleyelim toplam 8 dilim ediyor. Sıcak sıcak üzerine pizza baharatı karışımı tozu serpelim ayrı bir lezzet katıyor.
Afiyet olsun.
Not: Ayrıntılı anlattığım için biraz uzun oldu ama püf noktalarını tek tek yazdım
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı