Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pizza Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
1 yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
Domates sosu için:
1 dolu dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su (azar azar ekleyin bu değişebilir az gelirse ekleyin)
Tuz karabiber kekik
İçi için:
1 kase rende kaşar
100-150 gram sucuk

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurdan başlayalım. Geniş bir kapta ılık süt de mayayı eritelim.
Şekeri ekleyelim karıştıralım ve başka materyaller ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu azar azar ekleyin alabildiği kadar un diyorum zira bardak büyüklüğüne nazaran bile değişir bu.
Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamurun üzerini örtün ve bir saat dinlenmesine müsaade verin.
Şimdi domates sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba salçayı alalım yağı ekleyelim ve kıvamı fotodaki üzere olana kadar su ekleyin. Baharatları da ek edin karıştırın.
Sucukları küp küp doğrayın.
Kaşarı rendeleyin.
Hamurunuzdan cevizden az büyük bezeler elde edin.
Merdane yardımıyla yada elinizle açın ortasına biraz domates sosumuzdan sürün.
Kaşardan ve sucuktan ekleyin ve hamuru güzelce kapatın.
Beze üzere yuvarlayarak uygunca kapandığına emin olun.
Yağladığınız yada fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Yarım saat daha mayalansın.
Mayalanınca üzerine hafif bastırın yayılsın.
Daha sonra üstüne tekrar biraz domates sosundan sürün kaşar rendesi serpin ve isteğe nazaran çeri domatesle yada biberle süsleyin. Bu mecburi değil eklemeseniz de olur. Ben biraz kekik serpiştirdim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Tanımın yepyenisi ikosun kitchenden dir.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst