Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Pizza Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (1 adedinin sarısını hamurun üzerinde kullanacağız.)
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6.5 bardak un
Üzeri için;
Küp küp doğranmış sucuk
Zeytin
Mısır
Rendelenmiş kaşar
Arzu ederseniz sosis
Kırmızı biber
Yeşil biber

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabımıza maya ve şekeri dökelim. Daha sonra ılık suyu ek edelim. Kaşık yardımıyla bir kere karıştırıp, vaktimiz varsa kabın üstü kapatılarak 15 dk mayalandıralım (Vakit yoksa 5 dk bekletelim)
Sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyip elimizle karıştıralım. Unu yavaş yavaş denetimli olarak ekleyelim (Genelde 6. 5 su bardağı un bu tanımda kâfi oluyor)
Ben genelde yoğurduktan sonra son basamakta elime birkaç damla yağ döküp hamuru toparlıyorum. Hamurun üzeri örtülerek yarım saat dinlendirelim.
Tepsimize yağlı kağıdımızı serelim. Hamurdan istediğimiz boyutta kesimler kopararak pürüzsüz bir biçimde yuvarlayalım ve tepsiye koyalım.
Tepsinin alabildiği kadar hamuru ortalarda boşluklar bırakarak dizelim. Bu etapta çay tabağında sıvı yağa ve çay bardağına gereksinimimiz olacak.
Çay bardağının altını sıvı yağa batırarak hamuru bardak yardımıyla kenarlarından genişletelim. Böylelikle oyuk bir manzara oluşacak (Enginarın hali üzere düşünün ) açma sürecinde her zorlandığınızda bardağı sıvı yağa batırın.
Şimdi sırada pizza materyallerimizi eklemek kaldı evvel rendelenmiş kaşar, akabinde biberler, sucuk, sosis, zeytin ve en son mısırlar dağıtılır.
Yumurta sarısı sürülerek evvelce 180-200 dereceye ayarladığımız fırında denetimli olarak pişirilir (25-30 dk da pişti) Poğaçalar piştikten sonra üzerini pak bir bezle örtün. Bu tanımda 2 tepsi pizza poğaça çıktı ve kapış kapış tüketildi
Not: Tanımda dileyen ılık süt kullanabilir. 1 su bardağı ılık su+1 su bardağı ılık süt formunda ayarlayabilir. Süt mideyi rahatsız ettiği için bu tanımımda kullanmadım ancak yiyenlerden tam not aldı

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst