Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
4 yemek kaşığı silme toz şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket instant maya (kuru maya)
6-6,5 su bardağı un
Sosu için;
8 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı silme kekik
1 çay kaşığı silme fesleğen
1 küçük diş sarımsak
Çok az tuz(ben bir çay kaşığı ucu ile ekledim)
Üzeri için;
Sucuk dilimleri (9 ince dilimi ikiye bölerek kullandım)
1 küçük çarliston biber
1 küçük kırmızı biber
3 yemek kaşığı mısır
Yarım su bardağından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurta sarısı
Susam
Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık olan süt ve suya şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın, başka sıvıları da ekleyerek karıştırın, unu denetimli bir formda ekleyerek, ele yapışan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 40 dk mayalandırın.
Elinizi hafif yağlayıp istediğiniz boyutta kesimler alarak yuvarlak bezeler yapın,ben 90 gr. lık bezeler yaptım.
Hafif yassılaştırarak bir çay bardağı ile çukur yapın(çay bardağının altını orta ara sıvı yağ ile yağlayın)parmağınızla uygunca kenarları belirginleştirin,bu kısımda büsbütün elinizle biçim vermeniz gerekli.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
Ortalarına sos döküp biraz kaşar peynir ekleyip, üst malzemeleride ekleyip, 15 dk da tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerini sofra bezi ile kapatın. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not; Bardağa unu koyup sallayarak silme biçimde doldurun,her vakit söylediğimiz üzere un ölçüsü değişkenlik gösterebilir hafif ele yapışacak halde bir hamur olması gerekir.
Not; Ben yazdan hazırladığım domates sosunu kullandım,siz isterseniz taze taze 2 adet domates püresini çok az sıvı yağda düzgünce kıvam aldırıp,altını kapatıp öteki materyalleri ekleyebilirsiniz.
Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
4 yemek kaşığı silme toz şeker
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 paket instant maya (kuru maya)
6-6,5 su bardağı un
Sosu için;
8 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı silme kekik
1 çay kaşığı silme fesleğen
1 küçük diş sarımsak
Çok az tuz(ben bir çay kaşığı ucu ile ekledim)
Üzeri için;
Sucuk dilimleri (9 ince dilimi ikiye bölerek kullandım)
1 küçük çarliston biber
1 küçük kırmızı biber
3 yemek kaşığı mısır
Yarım su bardağından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
Yumurta sarısı
Susam
Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık olan süt ve suya şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın, başka sıvıları da ekleyerek karıştırın, unu denetimli bir formda ekleyerek, ele yapışan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 40 dk mayalandırın.
Elinizi hafif yağlayıp istediğiniz boyutta kesimler alarak yuvarlak bezeler yapın,ben 90 gr. lık bezeler yaptım.
Hafif yassılaştırarak bir çay bardağı ile çukur yapın(çay bardağının altını orta ara sıvı yağ ile yağlayın)parmağınızla uygunca kenarları belirginleştirin,bu kısımda büsbütün elinizle biçim vermeniz gerekli.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
Ortalarına sos döküp biraz kaşar peynir ekleyip, üst malzemeleride ekleyip, 15 dk da tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz üzerini sofra bezi ile kapatın. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not; Bardağa unu koyup sallayarak silme biçimde doldurun,her vakit söylediğimiz üzere un ölçüsü değişkenlik gösterebilir hafif ele yapışacak halde bir hamur olması gerekir.
Not; Ben yazdan hazırladığım domates sosunu kullandım,siz isterseniz taze taze 2 adet domates püresini çok az sıvı yağda düzgünce kıvam aldırıp,altını kapatıp öteki materyalleri ekleyebilirsiniz.
Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı