AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Pizza hamuruna sut konur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Pizza hamuruna süt konur mu?​

Birçok tarifte (özellikle de ev pizzalarında) süt ya da yumurta da vardır. Fakat orijinal İtalyan pizza hamuru içerisinde kesinlikle ne yumurta ne de süt bulunmaz. Aksi takdirde pizza hamurundan çok poğaça hamuruna benzeyecektir.
Süt ile pizza hamuru nasıl yapılır?
Ilık süt, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıyor ve 5 dk mayanın kabarmasını bekliyoruz. Ardından yavaş yavaş unu ve tuzunu ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurup un ekliyoruz. Hazırladığımız hamuru 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.

Pizza hamuru bir gün önceden yapılır mı?​

Tüm mayalı hamurları, ağzı kapalı bir kabın içerisine yerleştirerek buzdolabında saklamanızı öneririz. Yumurtalı yaş mayalı hamurlar buzdolabında 1 gün, yumurtasız yaş mayalı hamurlar buzdolabında 2 gün, kuru mayalı hamur da buzdolabında maksimum 3 gün bekleyebilir.
Pizza hamuru akşamdan yoğurulur mu?
Un, zeytinyağ ve tuz ekleyip yapışkan bir hamur elde ediyoruz. Kabın üzerini kapatıp 1 gece oda sıcaklığında mayalanmaya bırakıyoruz. Ertesi sabah hamuru unlu tezgaha alıyoruz. Hafif yoğurarak bir toparlak yapıyoruz.
Yaş mayayla ve yumurtasız hazırladığınız bir hamursa mayalandıktan sonra, oda sıcaklığında (çok sıcak olmayan bir yerde) yaklaşık 3 saat kadar bekletebilirsiniz. Kuru mayayla yaptığınız hamuru ise oda sıcaklığında 4-5 saat kadar bekletebilirsiniz.
Kabartma tozlu pizza hamuru nasıl yapılır?
Hamuru için:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt (sütte olur)
- 1 yumurta.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 paket kabartma tozu.
- Aldığı kadar un (hafif yumuşak ele yapışan hamur olacak)

Kolay Pizza hamuru nasıl hazırlanır?​

Pizza Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pizza hamuru hazırlamak için önce kuru maya ve şekeri bir karıştırma kabına alın.
- Un ve tuzu geniş bir kaba alıp güzelce karıştırın.
- Tahta bir kaşık yardımıyla karıştırmaya başlayın.
- 5-10 dakika kadar kabın içerisinde yoğurduktan sonra yapışmayan bir hamur elde edin.
 
Geri
Üst